MS nevylučuje PC verze Xbox exkluzivit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS nevylučuje PC verze Xbox exkluzivit

MS nevylučuje PC verze Xbox exkluzivit

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 8. 2015 08:33 11
Reklama

Nová porce exkluzivních titulů pro Xbox One by se podle Microsoftu mohla v budoucnu objevit i na PC. Myslí to tentokrát redmondský gigant se zájmem o PC hraní vážně, nebo jde jen o krátkodobou záležitost v souvislosti s vydáním Windows 10?

Že by na PC mohly někdy vyjít xboxové exkluzivity Phil Spencer nevyloučil. Týká se to her jako Crackdown 3, Quantum Break nebo Scalebound. Konkrétně tyto tituly ale Microsoft rozjel prý ještě předtím, než se rozhodl znovu opřít do PC hraní. Podle šéfa xboxové divize by snaha zařadit v průběhu vývoje další platformu narušila harmonogram prací a nebyla v nejlepším zájmu zmíněných her.

Tím ale neříká, že by se nemohly na PC objevit dodatečně někdy později. “Neznamená to, že by tyto hry nikdy nemohly vyjít na Windows,” slibuje nezávazně Spencer. A odvolává se přitom na Halo Wars 2 coby příklad snahy Microsoftu angažovat se i na poli her pro platformu PC. Pokračování real-time strategie s ní prý počítalo od samého začátku, a můžeme jej tak chápat jako první vlaštovku nového trendu, zatímco zmíněná trojice je už nějaký ten rok ve vývoji, čili bychom mohli Spencerovým slovům věřit.

Dalším takovým titulem je remaster prvních Gears of War. I tady mohlo být očividně dost času na to učinit rozhodnutí a neochudit hráče na PC o tento titul. Na druhou stranu není možné si myslet, že by se softwarový gigant rozhodl zcela vzdát exkluzivních her pro Xbox One, který v jeho herním byznysu hraje pochopitelně prim. A tím se netají ani samotný Phil Spencer, když jasně říká, že se podle něj všechny značky nehodí na všechny platformy a Microsoft není nakloněný vizi, že by měly být úplně všechny hry dostupné na všech platformách.

Nebylo by podle nás velkým překvapením, pokud by se některá ze zmíněných her z Xboxu skutečně podívala i na PC. Největší šance má asi Quantum Break od Remedy Entertainment, jejichž Alan Wake také s odstupem dvěma let po X360 vyšel i na PC. A pokud jde konkrétně o Xbox One, dva tituly už také Microsoft uvolnil i pro Windows - Dead Rising 3 a Ryse: Son of Rome.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama