Need for Speed se bez internetu neobejde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Need for Speed se bez internetu neobejde

Need for Speed se bez internetu neobejde

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 8. 2015 16:04 28
Reklama

Možná je to jen náš dojem, ale reboot Need for Speed jako by po počáteční pozitivní vlně nějak ztrácel dech. Vlažně přijaté prezentaci na Gamescomu a představení kontroverzních příběhových prvků teď nasazuje korunu informace, že novinka bude potřebovat nepřetržité připojení k internetu.

Jasně, píše se rok 2015, internet máme v mobilu a kdekdo už je online i na pověstné chatě, aby si jako v televizní reklamě “načetl” návod k sekačce. Ale na druhou stranu existuje nezanedbatelná skupina hráčů, kteří prostě nejsou nebo nechtějí být online neustále a je to naprosto legitimní požadavek, pokud chtějí hrát singlovou hru. Need for Speed přeci nejsou MMO, tak v čem je vlastně problém?

Ať už budete hrát nový díl na PC nebo konzolích, bez internetu se podle Ghost Games neobejdete. Výkonný producent hry Marcus Nilsson to vysvětlil Oficiálnímu Xbox magazínu tak, že hra se na online podporu výrazně spoléhá, aby mohla obsáhnout údajně celou řadu úžasných a inovativních funkcí. Jednou z nich má být nová generace závodní sociální sítě Autolog, kterou používáme už hezkých pár let.

Tentokrát má ale celý systém dostat takříkajíc lidský rozměr a výkony vašich přátel sledovat a zacházet s nimi, jako by byli kámoši součástí příběhu. Z always online podpory čerpá prý i nová funkce na pořizování momentek ze hry. Tyto okamžiky se automaticky sdílí do sítě Autolog, kde je mohou ostatní hráči ohodnotit a pokud se jim záběry z vaší jízdy líbí, služba vás odmění v podobě herních bodů. V zásadě tak můžete rychleji levelovat, pokud rádi sdílíte fotky.

No, nevím, nevím. Na mě tohle vysvětlení velký dojem neudělalo, ale třeba jsem jen zapšklý škarohlíd a vy to budete vidět jinak. Přijde vám, že tohle vysvětlení u fanoušků obstojí? Stojí zmíněné funkce za to, aby se hra nedala hrát bez připojení k internetu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama