Gearbox chce pomoct s novým Dukem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gearbox chce pomoct s novým Dukem

Gearbox chce pomoct s novým Dukem

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 7. 2015 14:55 5
Reklama

Randy Pitchford je tak trochu digitální filantrop a hazardér v jedné osobě. Poté, co jsme vás ráno informovali, že si postěžoval na zmařenou investici do vývoje FPS Aliens: Colonial Marines, už plánuje novou hru v sérii Duke Nukem.

Ten kluk si prostě nedá pokoj. Po Duke Nukem Forever, kterého sice Gearbox pomohl vytáhnout z propadliště dějin, ale na druhou stranu s ním neudělal do světa o mnoho větší díru než se zmíněným Vetřelcem, by si člověk myslel, že si dá alespoň na chvíli pauzu. Mohl by se pěkně věnovat tomu, co jde Gearboxu nejlépe, a nechat riskantní podniky na čas stranou. Ale kdeže…

Na konferenci Develop 2015 Randy Pitchford jasně deklamoval, že práva na značku Duke Nukem rozhodně nepořizoval jen kvůli tomu, aby vydali největší vaporware v dějinách herního průmyslu. Tudíž Gearbox otevřeně říká, že už spřádá plány na nový díl s atomovým vévodou v hlavní roli. “Ve skutečnosti už máme za sebou vývoj nějakých konceptů. Problém je, že Gearbox je velice zaneprázdněný. Rychlejší by bylo, pokud se našel správný tým, který by měl zájem na tom s námi spolupracovat,” prohlásil na konferenci.

A to by právě s ohledem na výše zmíněné neúspěchy mohl být problém, navzdory tomu, že samotný Gearbox má na kontě takové trháky jako Brothers in Arms nebo Borderlands. V tuto chvíli studio pracuje na nové IP Battleborn, třetích Borderlands, ale velmi pravděpodobně i pokračování Brothers in Arms, jelikož tato série nebyla nijak uzavřena a opakovaně o ní firma mluví v tom smyslu, že s k ní plánuje vrátit. Ať už ale nakonec bude dělat na pokračování Duka kdokoli, snad jeho vývoj nezabere dalších 14 let jako v případě titulu Duke Nukem Forever.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama