Battleborn se na E3 pořádně předvede
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battleborn se na E3 pořádně předvede

Battleborn se na E3 pořádně předvede

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 5. 2015 14:44
Reklama

Silně stylizovaná multiplayerovka Battleborn od tvůrců Borderlands se dočkala velkého odhalení loni v červenci, od té doby jsme o ní ale moc neslyšeli. Gearbox svému novému titulu věří a rádi by ho v celé kráse ukázali na červnové E3.

Střílečka s prvky MOBA je dle vývojářů jejich nejambicioznější hra vůbec. Battleborn vypráví příběh o střetu pěti armád v souboji o ovládnutí poslední zářící hvězdy v celém vesmíru. Ostatní hvězdy padly z obět tažení zlé rasy Varelsi a až společná hrozba spojila pět frakcí proti mocnému nepříteli. Každá frakce do boje posílá své battleborny, hrdiny s různými schopnostmi a způsoby boje, ale postavy ze stejné frakce budou sdílet jisté charakteristiky dané filozofií a historií jejich rasy.

Hra nabídne jak příběhovou kampaň, tak i kompetitivní multiplayerové módy.

Můžeme tak hrát za technologicky pokročilé Eldridy, kteří žijí v souladu s přírodou nebo za hamižné a téměř nesmrtelné zástupce Jenneritského impéria. Někdo si vybere hrdiny od firmy Last Light Consortium, která se snaží v době války zbohatnout prodejem válečné techniky. Jiní se zhlédnou v Peacekeeperech, kteří chtějí poslední hvězdu ochránit a berou svoje poslání opravdu vážně. Zbytek se tak trochu shromáždil pod názvem Rogue a spíše než boj za vyšší princip chtějí žít v klidu a svobodní.

Hra nabídne jak příběhovou kampaň, kterou lze hrát v singleplayeru nebo v kooperaci až pěti hráčů, tak i kompetitivní multiplayerové módy. Příběhová kampaň se bude sestávat z několika scénářů - zhruba půlhodinových her, které vyprávějí kousky příběhu souboje battlebornů proti Varelsiům. Každý scénář bude požadovat splnění několika misí, za které pak hráči dostanou kredity a loot.

Postupem scénáři si hráči budou vylepšovat svého vybraného hrdinu lince binárních schopností a bonusů. Na každé úrovni bude výběr mezi dvěmi možnostmi - například mezi bonusem ke zdraví nebo ke štítům, případně rozhodnutí mezi zaměřováním s červenou tečkou nebo hledím. Když si pak zpětně nějaký scénář opět zahrajeme, budeme si na konci moci opět zvolit svůj bonus a třeba tak vyzkoušet sestavit jinou skladbu dovedností.

Vývoj nebude tolik sloužit k posílení postavy jako spíš k jejímu zaměření jistým stylem hraní. Díky tomu nebude příliš velký rozdíl mezi novými a starými hráči, od čehož si Gearbox slibuje lepší zážitek z kooperace s kamarády. Poučili se tak z Borderlands, ve kterém nováčci málokdy mohli hrát s kamarády, pokud ti již měli svoji postavu vylevelovanou.

Z kompetitivních módů víme zatím pouze o Incursion, ve kterém se hráči střetnou v klasičtějším MOBA souboji dvou týmů o pěti hráčích, podobně jako například v Overwatch od Blizzardu.

Lze očekávat, že více se o dalších módech Battlebornu dozvíme na E3. Tam by mělo dojít k velkému odhalení údajně se spoustou nových informací.

Battleborn vyjde do konce tohoto fiskálního roku (tedy do dubna 2016) na PC, PS4 a XOne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama