Kodžima je na odchodu z Konami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima je na odchodu z Konami

Kodžima je na odchodu z Konami

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

20. 3. 2015 11:58 9
Reklama

Několik hodin po včerejším oznámení rozporů mezi Hideo Kodžimou a společnosti Konami se na povrch dostávají další detaily. Na každý pád platí, že se opravdu něco stalo a slavný designér po dokončení Metal Gear Solid V: The Phantom Pain firmu pravděpodobně opustí.

20. 3. - KONAMI CHCE POKRAČOVAT VE VÝVOJI SÉRIE

Ještě včera nebylo jisté, nakolik dramatický by případný Kodžimův odchod z firmy byl, podle vyjádření Konami ale setrvá designér na svém místě až do dokončení aktuálně vyvíjeného Metal Gear Solid V. Tyto problémy by se neměly odrazit ani v plánovaném datu vydání a podle všeho by hra měla vyjít, jak se slibovalo - tedy 1. září tohoto roku.

Konami chce nicméně uklidnit fanoušky série a dost překotně naznačuje, že je v přípravách další díl. Pro něj chce ale sehnat úplně nový tým a vybízí kohokoliv, kdo by měl o vývoj zájem, aby neváhal Konami kontaktovat.

19. 3. - PRVNÍ NÁZNAK PROBLÉMU

Japonský vydavatel ve svém seznamu členů jmenovaných do předních funkcí od 1. dubna Kodžimovo jméno vynechal a podivné věci se dějí i s dalšími Kodžimovými kompetencemi v rámci Konami.

Jeho studio Kojima Productions v tichosti změnilo jméno na Konami Los Angeles Studio, na Twitteru účet Kojima_Pro_Live žádá fanoušky MGS, aby sledovali nový účet, který hlásá, že se jedná o oficiální Twitter série Metal Gear a i grafické materiály k Metal Gear Solid V, jak Phantom Pain tak i ke Ground Zeroes už neobsahují ikonické "A Hideo Kojima Game", ani logo Kojima Productions. Porovnejte nynější oficiální japonskou stránku hrys její historickou verzí.

V prohlášení pro server Videogamer zástupce Konami uvedl značně nejasně: "Konami Digital Entertainment včetně pana Kodžimi budou nadále vyvíjet a podporovat Metal Gear. Prosím, vyčkejte na budoucí oznámení." Více se prý zástupce společnosti nevyjádřil a změny ve struktuře firmy odmítl komentovat.

Kodžima již dříve prohlašoval, že pátý Metal Gear Solid bude jeho posledním, ale málokdo asi čekal, že slavný herní návrhář odejde ze společnosti, se kterou se jeho jméno tak dlouho dobou spojovalo.

Na Metal Gear Solid V Phantom Pain zřejmě pracuje Kodžima nadále, ale docela nás zajímá, jak se odchod dotkne vývoje Silent Hills.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama