O čem byl zrušený Legacy of Kain?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O čem byl zrušený Legacy of Kain?

O čem byl zrušený Legacy of Kain?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 2. 2015 17:13 3
Reklama

Na YouTube se objevily více než půlhodinové gameplay záběry z Legacy of Kain: Dead Sun, které bylo před třemi lety zrušené ještě při vývoji. Hra měla původně vyjít na PS3 a X360, ale nakonec se vydavatel Square Enix rozhodl, že by titul nedosáhl očekávaných prodejů a celý projekt byl zrušen.

Z ukázky pre-alfa verze je vidět, že hra mohla v portfoliu vydavatele konkurovat rebootovanému Tomb Raiderovi, v širším rámci pak třeba sérii Assassin's Creed. 3rd person akční adventura s prvky platformingu kombinovala otevřený svět, přecházení mezi dvěma dimenzemi a souboji v tradičním stylu svého žánru, jen znatelně rychlejší. Hra měla připomínat tituly jako Soul Reaver nebo Legend of Zelda s dospělými tématy, velkým důrazem na příběh, dungeony, obřími boss fighty a možností prozkoumávat obří svět za účelem nalezení schovaných upgradů. Platforming měl být postavený na precizních skocích, přepínáním mezi dimenzemi a rychlém pohybu.

Příběh měl navazovat na LoK: Defiance, kdy Kainovy a Razielovy činy stabilizovaly budoucnost Nosgothu, lidé se po světě opět rozmnožili, vystavili města a začali uctívat zacloněné slunce.

O čem byl zrušený Legacy of Kain?
i Zdroj: Hrej.cz

Nicméně lidstvo zasáhla neplodnost a vypadalo to, že současná generace bude ta poslední. Když se pak hlavnímu hrdinovi Asherovi podaří s manželkou zázračně počít potomka, je malá rodina napadena saradinským upírem Geinem, jenž byl vyslán pohltit duši budoucího otce. Něco se ale pokazí a Asher se ocitne v Geinově těle, zatímco Geinův duch je vystrčen a může jen bezmocně přihlížet.

Asher s Geinovým doprovodem by nejprve pátral po tom, kdo upíra vyslal Ashera zabít, ale později by se měli oba přimotat k většímu problému, který by byl napojený na historii světa, prastarého boha, druhou dimenzi a tajemné upíří dítě. Jedním z hlavních témat měla být různá náboženská vyznání ve světě Nosgothu.

Na Dead Sun pracovalo studio Climax, které je známé poměrně vyvedeným remakem Silent Hill: Shattered Memories a právě vyvíjenou 2D plošinovkou Assassin's Creed Chronicles: China. Crystal Dynamics na vývoj hry měly dohlížet a vývojářům radit, ale v tu dobu měli sami plné ruce práce s Tomb Raiderem.

Multiplayerový prvek pak byl přetvořen v F2P týmovou PvP rubačku Nosgoth, který je momentálně dostupný na Steamu ve fázi předběžného přístupu.

O čem byl zrušený Legacy of Kain?
i Zdroj: Hrej.cz

Za informacemi stojí několikaleté bádání uživatele NeoGAF Mama Robotnik, který mluvil s lidmi z vývojářského týmu a získal od nich podrobné informace a i zmiňované půlhodinové video, které je dostupné pouze přímo na YouTube, ale už se objevilo reuploadované jinými uživateli (třeba video od InsideGamera, které je dole pod článkem)

Je to obrovská škoda, že se takový titul nakonec dočkal zrušení, ačkoliv dle ukázky vypadal opravdu zajímavě. Mama Robotnik ve svém megapostu na NeoGAFu píše, že v jednu chvíli byl titul zamýšlen i jako launchová hra pro PS4, ale k tomu zjevně nedošlo. Další z vývojářů pak dále v diskuzi mluví o problémech s Unreal Enginem 3, který musel zajistit, aby v každý hratelný moment byly načtené obě dimenze a šlo mezi nimi plynule přecházet, nebo o záběrech z jednoho dungeonu nazvaném The Temple of the Whore Saint, které by snad šly ještě někde dohledat. Uvidíme tedy, zda během pár dní ještě něco nevytane na povrch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama