Persona 5 konečně v prvním traileru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Persona 5 konečně v prvním traileru

Persona 5 konečně v prvním traileru

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

5. 2. 2015 13:39 2
Reklama

Očekáváné pokračování nejstylovější JRPG série se poprvé ukázalo v akci. Na právě probíhajícím festu Persona Super Live 2015 se fanoušci městského RPG dočkali prvního pohledu na pátý díl Persony, který o hře prozradil více než kterékoliv dosavadní prohlášení.

Hra pro PS3 a PS4 sice nepoběží na enginu hry Catherine, ale minimálně stylem z ní vychází. Popravdě trochu doufám, že jsou záběry pořízené z PS3, protože graficky rozhodně výkon PS4 neždímají, nicméně to asi bude pozůstatek z dlouhého vývoje právě pro starší konzoli.

Nicméně z gameplay záběrů je vidět rozdíl oproti P3 a P4 v podstatě okamžitě. Vnitroměstské prostředí je plné lidí, lokace jak v normálním světě, tak v tom stínovém, vypadají rozsáhle a navíc umožňují i jistý platforming a dokonce i nějakou formu stealth přístupu.

Grafity a zašpiněnost urbanistického zasazení se promítá i to ztvárnění uživatelského rozhraní s nerovnými nápisy nebo barevnými skvrnami při přeskakování mezi překážkami.

Taky máme první pohled na partu hrdinů, mezi kterými samozřejmě nechybí ani roztomilý maskot - tentokrát černá kočka. Čtyři postavy jsou rozhodně méně než je zvykem, ale není důvod, proč by se tým později nemohl rozrůst, nicméně tady z žádných oficiálních informace vycházet nemůžeme. 

Že by došlo k nějakým větším změnám v bojovém systému, to se ze záběrů říct nedá, ale rozhodně si povšimněte, že tým v jedné scéně nebojuje se standardními stíny, ale s personami... Co to znamená?

Masky na tvářích hrdinů v bojích pak odkazují na centrální téma série - persony, tedy tváře, které lidi nasazují při jednání s jinými lidmi. A jestli se P3 točilo okolo smrti a P4 zase operovalo s přátelstvím, P5 bude dle svých tvůrců postavena na konceptu nesvobody v moderním světě.

Soundtrack má opět na starosti Šódži Meguro, takže o japonský hip-hop a jPop nebude ve hře nouze. Osobně musím říct, že se mi prostředí japonského velkoměsta strašně líbí a Persona si tak udržuje nezaměnitelnou atmosféru. Třeba ta scéna s posednutým řidičem metra...

Navíc přesun z vesnice a menšího města rovnou do japonské metropole je i v rámci žánru hodně osvěžující. Napadá mě leda DS hra The World Ends With You, ale jinak se hry v současných velkoměstech příliš neodehrávají. Jestli vás napadne i jiný titul, napište mi ho do komentářů.

Persona 5 by měla vyjít v Japonsku i na západě už tento rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama