Kholat jde po stopě Djatlovovy výpravy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kholat jde po stopě Djatlovovy výpravy

Kholat jde po stopě Djatlovovy výpravy

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 2. 2015 15:50 2
Reklama

Nezávislí tvůrci z polského studia IMGN.PRO představují hororovou hru Kholat, která má ambice vystoupit nad průměr a nabídnout trochu odlišný zážitek, než jaký nabízí zástup podobně laděných titulů, se kterými si už hráči skoro neví rady. Proč? Kholat popisuje skutečné události, nad jejichž popisem doslova mrazí.

Dnes je tomu na den přesně 56 let, kdy se v ruském pohoří Ural ztratilo devět členů výpravy Igora Alexejeviče Djatlova, mířící na vrchol hory Otorten. Svého cíle však nikdy nedosáhli a okolnosti jejich smrti jsou přinejmenším nejasné. V nočních hodinách se něco stalo a vyšetřovatelé nedokážou přinést žádné logické odpovědi. Stan expedice byl údajně roztržen zevnitř a jednotliví horalé uprchli do noci při teplotách minus 30 stupňů, někteří bosí a nazí. Na mrtvolách nebyly nalezeny žádné známky souboje, přitom ale měli rozražené lebky, zlámaná žebra a jedné z obětí byl z úst vytržen jazyk.

Právě tyto neobjasněné chvíle se rozhodli polští vývojáři zpracovat ve své hře, která vyjde 24. dubna tohoto roku pro PC a MAC. V tuto chvíli je podle spolumajitele firmy Łukasze Kubiaka hra ve stádiu alfatestu, což jim zároveň umožnilo upozornit na dnešní smutné výročí prvním trailerem. Zároveň také odhalili, že svůj hlas do plné hry coby vypravěč propůjčil slavný herec Sean Bean.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama