Nová vesmírná hra Sida Meiera
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová vesmírná hra Sida Meiera

Nová vesmírná hra Sida Meiera

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 1. 2015 14:13 6
Reklama

Od vydání poslední sci-fi Civilizace neuběhl ani půl rok a Sid Meier oznamuje svůj nový projekt, který se opět bude zabývat vědeckofantastickou tématikou. Sid Meier's Starships je tahová strategická hra, ve které budou hráči velet flotile vesmírných lodí, prozkoumávat galaxii, plnit úkoly a budovat meziplanetární federaci.

Starships by dle Meiera mělo volně navazovat na příběh poslední Civilizace: „Když jsem navrhoval Starships, zajímala mě myšlenka další kapitoly v příběhu Civilization: Beyond Earth. Co se stane poté, až osídlíme novou planetu a postavíme vesmírné lodě, jež nás vezmou ke hvězdám? Co se stalo s našimi bratry a sestrami z planety Země? Mým cílem bylo vytvořit hru, která se soustředí na navrhování a stavbu vesmírných plavidel a souboje ve vesmíru plném mezihvězdného dobrodružství, diplomacie a průzkumu,“ řekl Meier na konto své nové hry.

Určité prvky Civilizace se dostanou i do Starships - opět budeme navazovat vztahy s cizími společenstvími, rozšiřovat svůj vliv, sponzorovat výzkum nových technologií a účastnit se tahových soubojů. Můžeme očekávat, že na souboje bude kladen větší důraz a nabídnou hlubší systém než na jaký jsme z Civilizací zvyklí, už jen díky zmíněné možnosti navrhnout si vlastní podobu lodí a raketek.

Sid Meier's Starships vydá Firaxis Games pod hlavičkou 2K už někdy v příštích měsících na PC, Mac a iPady. Hra by měla nabídnout i jisté propojení s Civlization: Beyond Earth, které by mělo dle slov vydavatele vylepšit a rozšířit obě hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama