Space Engineers míří do středověku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Space Engineers míří do středověku

Space Engineers míří do středověku

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 1. 2015 14:34 1
Reklama

Čeští vývojáři ze studia Keen Software House před krátkou chvílí oznámili svůj nový projekt a dávají tak najevo, že v naší zemi momentálně frčí středověk. Po úspěšných Space Engineers totiž přicházejí Medieval Engineers!

"Je to jeden z nejlepších dnů mého života," načíná blogový příspěvek šéf studia, Marek Rosa, a naznačuje, že rok 2015 bude pro KSH ještě náročnější a ambicióznější nežli ten minulý. Hned v zápětí pak uvádí na pravou míru, proč se tým pustil do vývoje druhé hry, když jejich vesmírný titul teprve čeká na své dokončení.

"Zaprvé bych vás chtěl ujistit, že vývoj Medieval Engineers neovlivní vývoj Space Engineers - můžete to ostatně vidět i na frekvenci našich týdenních updatů, které vyústily v zásadní vylepšení koncem roku 2014: velké světy, procedurální asteroidy, prozkoumávání, in-game programování, podpora modifikací," píše Marek Rosa. Dodává však, že KSH se nechce držet pouze her z vesmíru a rádi by pracovali i na něčem, kde mohou narazit na přírodu a život jako takový.

Jejich rozhodnutí je proto v tomto světle opodstatněné - možnost odpočinout si prací na jiném projektu a zároveň naplno využít již zaběhnuté postupy a technologie, se zkrátka nabízí jako řešení každodenního stereotypu. Na druhou stranu se ale KSH nevyhnulo přijímání nových zaměstnanců, který v kancelářích firmy momentálně pracuje už téměř 40. Jsou rozděleni do třech týmů, přičemž ten třetí pracuje na dosud neoznámeném projektu, jenž by měl mít něco společného s umělou inteligencí.

Co se týče samotné hry, vývojáři nenechávají nic náhodě a potvrzují, že je inspirována skutečnou středověkou technologií a způsobem, jakým byly před staletími jednotlivé stavby budovány. V tomto ohledu je pochopitelné, že Medieval Engineers budou respektovat zákony fyziky a nesetkáte se ve hře s žádnými berličkami z naší přítomnosti. Zajímavostí rovněž je, že hra bude mapovat období od 5. do 15. století, takže se určitě nemusíme obávat o pestrost obsahu.

Medieval Engineers pak budou následovat cestu svých vesmírných potomků a budou k dispozici v předběžném přístupu na Steamu. Marek Rosa slibuje, že se tak stane brzy a updaty budou probíhat na týdenní bázi, pravděpodobně každé úterý. Kdy se tak stane, však ještě není v tuto chvíli schopný Rosa odhadnout, nejprve je nutné zajistit, aby fungovaly základní mechanismy a až poté bude moci být hra prezentována na Steamu.

Do té doby se můžete pustit do prozkoumávání čerstvě spuštěných oficiálních stránek a samozřejmě mrkněte i na video, které vám prozradí víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama