Chystá se zbrusu nový Baldur's Gate
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se zbrusu nový Baldur's Gate

Chystá se zbrusu nový Baldur's Gate

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 1. 2015 18:00 11
Reklama

Původní dvě RPG ze světa Forgotten Realms se právem řadí mezi nejlepší představitele svého žánru. Jejich vylepšené reedice pro PC a tablety jsou i z dnešního pohledu docela vydařené tituly a kdyby to pro někoho nebylo dost, tak na něj tento rok ještě čekají Pillars of Eternity, stylem navazující na Baldur's Gate a Icewind Dale. Nicméně fanoušci her běžících na Infinity enginu se mohou začít těšit na úplně novou hru ze série Baldur's Gate, na které pracuje studio Beamdog, tedy ti samí lidé, kteří si vylepšené edice BG a ID vzali na starosti.

Nový Baldur's Gate ale nebude úplně klasické pokračování série. Beamdog říkají, že jejich hra vyplní prostor mezi prvním a druhým dílem a příběhově bude pojmutá jako vedlejší větev věnující se hráčově postavě a jejího původu. Zajímavé je, že hra je vytvářena pomocí upraveného Infinity enginu, takže by měla v mnoha ohledech odpovídat titulům od BioWare z přelomu tisíciletí.

Více o připravované hře bychom se měli dozvědět v následujících měsících, kdy Beamdog oznámí oficiální název hry a plánované datum vydání. Prozatím lákají na sliby, že se bude jednat o něco mnohem většího, než na čem kdy dříve pracovali. Co však by hráči rozhodně očekávat neměli, je Baldur's Gate III nebo hra vycházející z 5. edice pravidel AD&D.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama