Hatred je hrou o násilí bez slitování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hatred je hrou o násilí bez slitování

Hatred je hrou o násilí bez slitování

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 10. 2014 16:20 26
Reklama

Polské studio s příhodným názvem Destructive Creations předvádí svoji novou hru a prvotinu zároveň. Tou je Hatred, představený trailerem budícím kontroverzi od prvních vteřin. Pokud někdy Hatred spatří světlo světa, tak se vtělíme do role bezejmenného šílence, kterému se začne svět a společnost zde žijící (titul je s největší pravděpodobností zasazen do New Yourku) zajídat. Rozhodne se pro krok krajně nepřijatelný – násilnou smrt všech okolo sebe s tím, že snad podobný osud čeká i jeho samotného.

Destructive Creations se s tím zkrátka nepářou a představují nám trailerem gameplay záběry velmi brutální, co je ale nejkontroverznější je fakt, že se jedná o scény násilí ničím nevyvolané. Hatred je skutečně hrou o vraždění civilistů, a nejenom jich. Call of Duty a jeho letištní scéna by se mohlo jít zahrabat. Důvody násilí jsou zahalené, nelze však mít pochyb, že budou beztak malicherné a naši polští sousedé si koledují o slušný pogrom v podání médií – Hatred je přesně to, co se hodí všem rádoby novinářům píšícím zasvěcené studie o škodlivém vlivu počítačových her.

Zatím jsme však pouze u ukázky, autoři na svých stránkách tvrdí, že by hru rádi vydali na GOG a na Steamu, máme však své pochybnosti, že by k tomu v současné podobě mohlo dojít. MluvčíGOGu v rozhovoru pro GameSpot řekl, že s autory zatím nejsou v kontaktu, podotkl však, že každý titul pro tuto platformu podléhá schvalovacímu procesu, což je ostatně i případ Valve, které platí za podstatně přísnějšího vydavatele. Nejzajímavější je však reakce Epic Games, vývojářů Unreal Enginu čtvrté generace, na kterém má hra běžet. Studio se vyjádřilo, že do obsahu her na jejich enginu postavených nikomu nemluví a hbitě se od tohoto projektu distancovali. Nutno však podotknout, že minimálně po technické stránce hra vypadá výborně.

Nezbývá, než se zeptat na názor i váš. Máme pro vás však varování – trailer skutečně není určen pro mladší publikum. Černobílá ukázka předvádí v plné parádě bezduché násilí a jen sem tam jej podbarví odstíny policejního majáku, explozí a samozřejmě také krve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama