Capcom má jasná pravidla pro sequely
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom má jasná pravidla pro sequely

Capcom má jasná pravidla pro sequely

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

13. 10. 2014 08:35
Reklama

Docela drsná politika japonského Capcomu vyšla najevo v rozhovoru producenta her Street Fighter IV, Darkstalkers Ressurection a Deep Down, Jošinori Ono, v japonské televizi. Ono prohlásil, že se série Darkstalkers v blízké budoucnosti pokračování nedočká, protože Capcom schvaluje sequely v případě, že původní hra dosáhne alespoň dvou milionů prodaných kopií.

„Znamená to, že jsme nebyli dostatečně schopní," vysvětlil Ono, co pro vývojáře znamenají nízké prodeje. „Co nám zbývá, je zhodnotit celou zkušenost, poučit se z ní a aplikovat tuto lekci na nějaký nový titul."

Fanoušci her od Capcomu tedy začali hledat prodeje titulů, které by tedy mohly značit pokračování rozjetých sérií nebo zajímavých prvotin. Z těch nejznámějších (pro domácí konzole) jsou za vodou Resident Evil 6 (5.9 milionů), Street Fighter IV (3.3 milionů) a Marvel vs Capcom 3 Fate of Two Worlds (2.2 milionů).

Důležité hranice však nadosáhly: reboot DmC Devil May Cry (1.6 milionů), Dead Rising 3 (1.4 milionů, ale zde by mohl pomoci Microsoft), Street Fighter X Tekken (1.7 milionů), Dragon's Dogma (1.3 milionů) a Lost Planet 3 (méně než 1 milion).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama