Kingdom Hearts 3 přesedlalo na UE4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kingdom Hearts 3 přesedlalo na UE4

Kingdom Hearts 3 přesedlalo na UE4

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 10. 2014 11:43 3
Reklama

Letos to bude devět let, co se na PlayStationu 2 objevil druhý díl akčního RPG Kingdom Hearts a spousta fanoušků jeho přímé pokračování stále vyhlíží. Na zářijovém TGS jsme se tak trochu mezi řádky dozvěděli, že režisér hry, Tecuja Nomura, byl Square Enixem odebrán z vedoucí role na Final Fantasy XV, aby se plně soustředil na dokončení příběhově zamotaného mixu Final Fantasy a filmů od Disneyho.

Nyní se dozvídáme z rozhovoru Nomury s japonským magazínem Famitsu, že Kingdom Hearts 3 v průběhu vývoje vyměnilo dosavadní Luminous Engine (vlastní engine pohánějící i FF XV) za mnohem rozšířenější Unreal Engine 4.

„Krok za krokem postupujeme po navrženém plánu," říká Nomura v rozhovoru. „Z různých důvodů jsme se rozhodli přejít na Unreal Engine 4, čímž jsme si vytvořili problémy s renderováním. Ale Epic Games nám byli velmi nápomocní při jejich řešení, takže nejsme v plánu pozadu. Právě teď píšeme scénář a vybíráme nové světy a já také pracuju na novém oblečení pro Soru a Rikua."

Zhruba před rokem Nomura přiznal, že by rád v sérii Kingdom Hearts zavítal i do světů Star Wars a superhrdinského Marvel, které Disney v posledních letech koupil. A ačkoliv více se na toto téma nerozpovídal, z dřívějších informací víme, že Kingdom Hearts III by mělo obsahovat světy, které v jiných hrách ze série ještě nebyly.

O Kingdom Hearts 3 se v posledních dnech také mluvilo ve spojení s vydáním HD remasteru Kingdom Hearts HD 2.5 Remix v Japonsku. Nomura při této přiležitosti poslal fanouškům série dopis, ve kterém se přiznal k výbušnému temperamentu, který ho pohání při tvoření třetího dílu. A i přesto, že po více než deseti letech stále není konec příběhu v dohledu, Nomura doufá, že fanoušci ještě chvíli vydrží a vyčkají konce projektu, který sám přirovnává k velké bitvě.

Třetí díl by měl završit příběh Sory, Rikua a Kairi, ale série by tím skončit neměla. Snad se tedy dočkáme trochu častějšího pokračování než ob celou generaci. 

Podívejte se na krátky gameplay trailer z minulého roku, který ukázal bojový systém a bitku s boseem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama