Nintendo oznamuje nové 3DS/3DS XL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo oznamuje nové 3DS/3DS XL

Nintendo oznamuje nové 3DS/3DS XL

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 8. 2014 11:46 1
Reklama

V rámci tradiční prezentace Nintendo Direct dnes došlo na oznámení nových revizí handheldů 3DS a 3DS XL, které se v Japonsku začnou s přídomkem „New“ prodávat ještě letos a do Evropy dorazí v průběhu příštího roku. Nejvýraznější změnou je druhá analogová páčka na pravé straně konzole, nahrazující funkcionalitu periferie Circle Pad.

Při pohledu na nový design handheldu nicméně ihned vyvstává otázka, proč není druhý analog zpracován stejným způsobem, jako ten na levé straně, Nintendo na tuto otázku ale přímo neodpovídá. Zřejmě kvůli nutnosti sáhnout do zpracování handheldu raději nazvali malinkou páčku C-button a nechali vzpomenout na C-stick z ovladače pro konzoli GameCube. Jak dobře se bude nový analog ovládat, prokáže až čas, jeho umístění jen těsně pod kloub obou částí konzole ale naznačuje, že by lidé s většími prsty mohli mít problém.

Nintendo oznamuje nové 3DS/3DS XL
i Zdroj: Hrej.cz

Z dalších věcí hodných zmínky je nutné poukázat na horní displej s aktivním 3D displejem, který byl vylepšen a umožní vnímání trojrozměrného efektu z větších úhlů. To byl ostatně velký problém dosavadních verzí a hlavně důvod, proč unikátní technologii v praxi hráči spíše nevyužívali. Posledním technologickým vylepšením je zabudování nového slotu pro micro SD karty a technologie bezdrátové komunikace NFC.

Pro podtržení hravé filozofie Nintenda pak bude sloužit i možnost upravit si vlastní New 3DS/3DS XL pomocí vyměnitelných krytů se známými postavičkami a motivy z her. Na celý záznam japonského Nintendo Direct se můžete podívat níže, pro bližší informace o vydání nové revize handheldu v ČR jsme kontaktovali českého zástupce a čekáme na vyjádření.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama