Nový King's Quest bude moderní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový King's Quest bude moderní

Nový King's Quest bude moderní

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 8. 2014 08:52
Reklama

Obrod Sierry s sebou přinesl návrat jedné z jejich nejsilnějších značek, dobrodružný King's Quest, jehož první díly patří do zlatého fondu klasických point'n'click adventur. V rozhovoru s Game Informerem vysvětlil MacLean Marshall z Activisionu, co s staronovým studiem chce vydavatel udělat:

„Po mnoho let jsme všichni sledovali růst indie her. Nahlíželi jsme na to tak, že máme tuto nostalgickou značku, kterou většina hráčů do jisté míry zná, a chtěli jsme nalézt způsob, jak rozšířit své digitální portfolio," řekl Marshall na Gamescomu při ohlášení, že nový King's Quest bude dělat malé studio The Odd Gentlemen, známé svou indie hopsačkou The Misadventures of P.B. Winterbottom a spoluprácí s Neilem Gaimanem na bubákovské hře Wayward Manor.

Nový King's Quest bude moderní reboot hry. Nebude se jednat o tradiční klikačku, ale stále by to měla být adventura jako řemen. The Odd Gentlemen prozradil, že se ve hře nebude používat pouze myš, ale jinak mlčí a Activision s ním. „Vše, co vám můžu říct, je to, že jsem hru viděl, není to point'n'click, ale vypadá to úžasně," ujišťuje Marshall a dodává, že se nebude jednat o pouhý HD port, ačkoliv právě HD remaky klasických her od Sierry je něco, co v Activisionu s obrozeným studiem zvažují.

Ohledně druhé hry spojené s návratem Sierry, Geometry Wars 3: Dimensions, zatím víme jen to, že se bude jednat o klasickou twin-stick střílečku, která vyjde na všechny hlavní platformy. Hráči budou moci hrát samostatně nebo s kamarády a to v co-opu nebo proti sobě. Novinkou bude to, že některé úrovně se budou odehrávat na trojrozměrných objektech, a tak kromě tradičního 2D lítání po ploše bude hra občas oživena ježděním po kostkách, válcích nebo přesýpacích hodinách a střílením po všem, co se na vás bude řítit.

Vypadá to, že Sierra se tedy stane značkou Activisionu, pod kterou budou vycházet menší, jakoby indie hry. Do konce roku a na začátku příštího roku bychom měli slyšet více o budoucnosti Sierry, jejích dřívějších titulech, i zbrusu nových IP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama