Dragon Age ukázal bojový systém
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dragon Age ukázal bojový systém

Dragon Age ukázal bojový systém

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

13. 8. 2014 10:56 3
Reklama

Začátek konference EA se nesl ve znamení problémů s přenosem a mnoho diváků sledující ukázku Dragon Age ji nestihlo zhlédnout celou. I přes technické potíže se však BioWare vytáhlo a několik minut dlouhé záběry přímo ze hry předvedly, jak skupina inkvizitorů obsadila tvrz plnou nemrtvých a zachranila uvězněné vojáky.

Před tím vším však BioWare ukázali široké možnosti tvorby vaší postavy, přes milion kombinací, 3 třídy, 9 specializací a více než 200 kouzel a dovedností a stejnak i možnosti úprav vašich zbraní a zbroje, které si navíc budete moci pojmenovat.

Dragon Age: Inquisition nenabízí jen spoustu možnosti customizace, ale také obří svět Fereldenu a Orlais, který budeme prozkoumávat a sledovat stopy vedoucí příčině objevujících se trhlin do Úniku (Fade). Hra by měla obsahovat více než milion slov textu (držíme palce překladatelům, neboť oficiální čeština nebude) a její kompletní dohrání se vším všudy může zabrat až 150 hodin. Uf!

V úkázce jsme viděli Inkvizitorku, která společně s Blackwallem, Solasem a Colem vyrazila na záchranu spřátelených vojáků. Mohli jsme vidět oba bojové systémy - jak real-timový akční, který odpovídá systému z DA2, tak nový taktický, při kterém lze situaci na bojišti zastavit, zanalyzovat ji z pohledu svrchu a rozdat jednotkám příkazy, které poté vykonají.

Dragon Age ukázal bojový systém
i Zdroj: Hrej.cz

Skupinu lze při boji rozdělit, tak že někteří jedinci se vydají třeba zlikvidovat vzdálené lučištníky, zatímco váš tank si to rozdá na férovku se silným protivníkem. V boji můžete kdykoliv převzít kontrolu nad členem vaší party a vést útok z jejich pohledu, mimo boj pak ovládáte svého Inkvizitora prakticky bez přestávky.

Poté co se Inkvizitorka s partou postarala o klid v tvrzi, osvobodila vojáky, ty se k ní přidali a zvýšili tak sílu inkivizice, podobně jako se v posledním Mass Effectu zvyšovala připravenost na galaktickou válku.

Dragon Age: Inquisition vyjde u nás 21. listopadu na PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 a Xbox 360. Nezapomeňte se podívat na nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama