Nový Tomb Raider pouze pro Xbox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Tomb Raider pouze pro Xbox

Nový Tomb Raider pouze pro Xbox

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 8. 2014 15:40 11
Reklama

Reboot značky Tomb Raider, o který se postarali vývojáři z Crystal Dynamics loni v březnu, se za rok o Vánocích dočká svého pokračování jménem Rise of the Tomb Raider. Jak ale vyšlo najevo během dnešní konference Microsoftu na Gamescomu - zahrají si jej pouze hráči na Xboxu!

Sálem to jen zahučelo a nejedna hlava zůstala pořádně zmatená, nicméně tento stav stále přetrvává. Ačkoliv vedoucí studia Crystal Dynamics, Darrell Gallagher, zveřejnil před krátkou chvílí dopis s vysvětlením, není z něj úplně patrné, zda se jedná o kompletní exkluzivitu, nebo pouze časovou.

"Naši přátelé v Microsoftu vždycky viděli za značkou Tomb Raider velký potenciál a už od prvního odhalení během E3 v roce 2011 věřili naší vizi," píše Gallagher. V zápětí ale dodává, že se rozhodně neotáčí zády k těm, kdo hrají pouze na PlayStationu nebo PC: "Jedná se o skvělé platformy, za nimiž stojí vynikající partneři a ještě lepší komunity. Na prosinec pro ně máme hru Lara Croft and the Temple of Osiris a stále je tu již vydaná Definitive Edition předchozího Tomb Raideru pro PS4."

Jde tedy jen o nucené ústupky a snahu nerozhněvat si hráče na PS4 a PC, anebo jen o marné slova útěchy? Jasno budeme mít určitě až na začátku roku 2016, kdy by případná časová exkluzivita mohla vypršet, v tuhle chvíli se alespoň mrkněte na nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama