Multiplayer nového Call of Duty odhalen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Multiplayer nového Call of Duty odhalen

Multiplayer nového Call of Duty odhalen

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

11. 8. 2014 19:41 6
Reklama

Ještě před tím, než se zítra pootevřou brány veletrhu Gamescom, vypochodovali na pódium vývojáři ze studia Sledghammer Games, aby představili všechny základní prvky multiplayeru Call of Duty: Advanced Warfare. Vzhledem k tomu, že se hra odehrává v budoucnosti, bude multiplayer tentokrát poněkud divočejší a v souladu s aktuálními trendy si užijeme vedle tradičně pojatého boje i spoustu vertikální akce.

Stejně jako příběhová část, i multiplayer je vystavěn kolem exo-skeletonů, podpůrných konstrukcí, které propůjčují jeho majiteli nadlidské schopnosti. Vyskočí výš, poběží rychleji a bude moci využít i speciální útoky shora, při kterém svou oběť doslova rozdrtí. Speciální oblek je možné v průběhu hraní neustále vylepšovat, přidávat nové schopnosti jako štíty, stealth systém anebo možnost krátce levitovat ve vzduchu, pořádně se rozhlédnout a zaútočit z výšky. Kromě toho pak bude možné využít perků, jako třeba pro možnost přebít energií tak, abyste mohli jeho možnosti využívat o trochu déle a spoustu dalších. V neposlední řadě se samozřejmě počítá i s vizuálními úpravami v rámci systému Create-an-Operator, abyste mohli po bojišti prohánět skutečně unikátního bojovníka, pokud je to pro vás důležité.

Mnohem zajímavěji působí výčet herních módů, kterých bude celkově 12 a mezi tradičními typu capture the flag, team domination, search and destroy nebo hardpoint se najdou i dvě speciality – momentum a uplink. První ze jmenovaných je v podstatě War mód, který opět těží z možností exo-skeletonu, naproti tomu Uplink je v podstatě sportovní minihra, v rámci které si přehazujete s týmovými parťáky míč a skórujete s ním branky. Za zmínku pak rozhodně stojí i mapa defender, která je umístěna na Golden Gate Bridge a během hraní vás přifrčí spláchnout obří vlna cunami. V tent moment musíte ihned využít schopnosti vašeho exo-skeletonu a dostat se co nejvýše je to možné, pokud ne, zaplavete si...

Všechny multiplayerové módy by pak měli být podle vyjádření vývojářů hratelné i na úrovni e-sportů, čemuž chtějí lidé ze Sledghammer Games přispět i rozšířenými možnostmi streamování a hlavně zakládáním lokálních lobby po LANu. Bohužel, z celé prezentace zatím nebylo zcela zřejmé, zda je lokální multiplayer skutečně podporován, upřesnění ale zcela určitě přijde v následujících dnech.

Vedle samotného obsahu pak vývojáři lákají k předobjednávkám zejména tím, že umožní hráčům vstoupit do hry už 24 hodin před zahájením prodeje a využít tak bonusy jako je dvojnásobný počet zkušeností, speciální zbraně nebo perky. Celkově pak hraní působí z nového videa velice plynulým a dostatečně dynamickým dojmem, jen snad hnidopichové by mohli namítnout, že se až nápadně podobá svou atmosférou multiplayerovce Titanfall. Až následující dny nicméně upřesní všechny čerstvé informace a nakonec může být dojem ještě pozitivnější. Začátkem listopadu budeme tak jako tak připraveni!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama