Nintendo si zajišťuje podporu Unity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo si zajišťuje podporu Unity

Nintendo si zajišťuje podporu Unity

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 3. 2014 22:24
Reklama

Ač by se to snad někdy nemuselo tak zdát, Nintendo na své Wii U ještě zcela nezapomnělo a chystá svojí nepříliš úspěšnou konzoli podpořit řadou dalších titulů. Rovnou více jak sedm desítek her má na Wii U v dohledné době přijít ve spolupráci s vývojáři herního enginu Unity.

Nelze čekat velké AAA tituly, ale řadu her spíše menších a vhodnějších pro kratší chvíle odreagování. Celé toto oznámení je pak výsledkem jednání, jež začalo v roce 2012 a v jehož cíli měla být podpora enginu a možnost s ním nakládat dle libosti – Nintendo tak může engine používat nejen pro vlastní účely, ale může jej také nabízet jiným vývojářům.

S Wii U to ale nekončí – v současnosti totiž japonská společnost také zkoumá možnost, zda by nebylo možné engine Unity a spolu s ním i řadu titulů přenést na kapesní 3DS. Tato část plánu je však zatím jen v plenkách a k realizaci má daleko, s nadšením však sledujeme, jaké nápady se to v zemi vycházejícího slunce rodí.

Tak tak jako tak, Nintendo se činí a my nemůžeme než popřát hodně úspěchu. Prodeje Wii U to sice asi do nebes nedostane, ale jakékoli rozšíření knihovny her všichni majitelé této konzole rozhodně uvítají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama