Druhá generace Oculus Rift je tady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Druhá generace Oculus Rift je tady

Druhá generace Oculus Rift je tady

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 3. 2014 10:55 2
Reklama

Jako odpověď na odhalení projektu Morpheus, virtuální reality pro PlayStation 4, se zástupci Oculus VR vytasili s informacemi o druhé generaci svého řešení Oculus Rift, které už v předobjednávkách nabízejí prvním zájemcům za 350 dolarů s tím, že jej začnou od července expedovat.

Nová revize černočerného headsetu mění nejen svůj vzhled, ale samozřejmě i funkce. Jak už bylo naznačeno začátkem roku na CES, nově jsou brýle vybaveny externí kamerou, která snímá jejich pohyb v prostoru a přináší tak do ztvárnění virtuální reality další dimenze. Změnou rovněž prošel displej, který uvnitř brýlí sledujete - předchozí revize se spoléhala na technologii LED, nová dává šanci OLED, což by se mělo pozitivně projevit nejen na samotné kvalitě obrazu, ale také na obnovovací frekvenci, která mohla dříve u některých lidí způsobovat kinetózu.

Z dalších věcí stojí za zmínku přepracované SDK, optimalizace pro Unreal Engine 4 a Unity 5, zabudovaný tester latence a v neposlední řadě také odstranění nepopulární ovládací krabičky. To všechno v souladu s postupným vývojem, o kterém i sami zástupci Oculus VR mluví velice obezřetně. Zatím se samozřejmě nejedná o Holo-palubu ze Star Treku, ale podle vlastních slov jsou zase o krůček blíž k dokonalému zážitku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama