Ubisoft představuje engine Snowdrop
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft představuje engine Snowdrop

Ubisoft představuje engine Snowdrop

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 3. 2014 19:00
Reklama

Připravte se na nádherné záběry, které v současných hrách zatím neuvidíte. Ubisoft ve vývojářském deníčku znovu představuje svůj nový engine zvaný Snowdrop. Bude pohánět očekávanou taktickou střílečku Tom Clancy's The Division. 

Na Snowdrop a zároveň i na The Division pracuje ubisoftí pobočka Massive. Sám Ubisoft považuje engine za budoucí standard kvality na novogeneračních konzolích. 

Zástupci studia tvrdí, že Snowdrop je představitelem nového druhu enginů, s nimiž herní technologie roste pouze co do efektivity tvorby, nikoliv co do nákladů na vývoj. Ve vzletných větách se mluví o podpoře umělecké kreativity a o flexibilitě. V kontrastu s tím je ale engine zcela kompletní sadou vývojářských nástrojů, kreativci v něm využijí technologii renderování, nástroje pro umělou inteligenci, skriptování misí, pro leveldesign a rovněž také prostředí pro výrobu uživatelského interfacu. 

Flexibilita bude souviset spíše s lehkostí ovládání. Autoři ve Snowdropu mohou velice snadno a rychle přidávat či odstraňovat různé součásti hry a dynamicky rozvíjet nové nápady nebo je měnit. Zároveň je engine velmi chytře propojen s editorem, veškerou práci si autoři mohou ihned zkontrolovat naživo v 3D projekci, což mimo jiné znamená, že hra je v každé fázi de facto hratelná. 

The Division by mělo vyjít koncem letošního roku na PC a nových konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama