GDC 14: Nová hra od Epic Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 14: Nová hra od Epic Games

GDC 14: Nová hra od Epic Games

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

18. 3. 2014 10:59
Reklama

Jak už bylo řečeno, Game Developers Conference je důležitou akcí i pro samotné hráče, kteří se skrze tematické přednášky mohou dozvědět o konkrétních titulech, na kterých jednotliví vývojáři pracují. Stejně jako v případě Epic Games, kdy došlo na odhalení prvních detailů o nové značce, která by měla zacelit díru v portfoliu po prodané licenci na sérii Gears of War Microsoftu.

Přednášku se týkala animace, vedl ji proto hlavní animátor Jay Hosfelt, který na úvod naznačil, že nová hra vyjde v souladu s novou filozofií studia, tedy bez vydavatele. Neprozradil její jméno ani žánrové zařazení, začal ale obecně mluvit o animaci a odhalil skutečnost, která se rozhodně nabízela. Pokud si pamatujete na slavné „Samaritan“ video, demonstrující sílu Unreal Engine 3, nepřekvapí vás, že podle artworků vypadá (hlavní?) postava připravované hry jako onen drsňák ze střechy.

Už od pohledu sdílejí mnoho společných prvků, ať už jde o dlouhý kabát, obří revolver a také dva vzhledy obličeje, reflektující tehdejší změny demonstrované při nové verzi Unreal Engine 3,5. Hosfelt však postavu ukazoval z důvodu, aby vysvětlil, jak k vývoji v Epic Games přistupují, a co je nutné respektovat v případě, vytváříte-li hru pro současnou i předchozí generaci konzolí. Nasnadě je tedy rychlé vytvoření nefinální verze postavy, která se začlení do designu a projde testováním. Tím je zaručeno, že pokud dojde k výrazným nedostatkům (a že k nim podle Hosfelta dochází často), odhalí se brzy a je možné na nich v klidu pracovat.

GDC 14: Nová hra od Epic Games
i Zdroj: Hrej.cz

Zcela odlišný přístup, než jaký v Epic Games razili například v případě Gears of War, dovoluje velice rychle přejít z fáze nápadu do hratelné, byť ne zcela dokončené verze. Konkrétně se u nové hry jedná o pouhý týden, kdy je už možné začít obrušovat nedostatky a nechat převážně grafiky pracovat na něčem jiném; v případě Gears of War trval celý proces tři měsíce. Logicky to ale vychází z možností nového Unreal Enginu 4, který byl v Epic Games vytvářen právě s důrazem na efektivitu a vývojáři věří, že se jim časová investice do vývoje vývojového prostředí mnohonásobně vrátí.

O Epic Games každopádně neslyšíme v souvislosti s GDC 2014 naposledy, kromě výše popisované hry mají ve vývoji projekt Fortnite a vývojáři přislíbili učinit během konference blíže nespecifikované oznámení!

Pro přehledný seznam důležitých zpráv z Game Developers Conference 2014 sledujte náš speciál, který poběží celý týden až do ukončení konference.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama