SteamWorld Dig míří na konzole od Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SteamWorld Dig míří na konzole od Sony

SteamWorld Dig míří na konzole od Sony

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

17. 2. 2014 11:23
Reklama

Nenápadný hit z 3DS, který se v prosinci dostal také na Steam, se brzy prokope i na PlayStation 4 a PS Vitu. Chytlavý mix robotů, průzkumu podzemí a plošinovky chystá příchod na velké konzole již v dubnu. Oznámil to ředitel Image & Form Games, Brjann Sigurgeirsson, v postu na oficiálním PlayStation blogu.

Titul, který na chvíli sesadil Animal Crossing: New Leaf z trůnu nejstahovanější hry v Nintendo eShopu, hráče přenese do westernového městečka Tumbleton, kde ho pověří průzkumem a prohloubením tamějšího dolu a odhalováním pokladů a příšer, které se skrývají v podzemí. Hráč si postupně vylepšuje náčinní a zbraně a také své schopnosti. Velkým lákadlem SteamWorld Dig je náhodně nagenerované podzemí při každém hraní a mnoho různých světů, které se v podzemí nacházejí. Sám Sigurgeirsson hru přirovnává spíše ke hrám jako klasická Castlevania nebo Metroid než k Terrarii či Minecraftu.

Proč SteamWorld Dig přichází na PlayStation 4 a především na Vitu až třičtvrtě roku po původním vydání vysvětluje Sigurgeirsson tím, že se v převodu hry na jedinou obrazovku a do HD grafiky rozhodli nejprve svůj titul vydat na Steamu a pak poupravit na konzole od Sony.

Celý post si přečtěte na PlayStation blogu a podívejte se, jak pěkně SteamWorld Dig vypadá ve vysokém rozlišení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama