Info a obrázky z Legend of Grimrock 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Info a obrázky z Legend of Grimrock 2

Info a obrázky z Legend of Grimrock 2

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 1. 2014 18:36 2
Reklama

Že úspěšná žánrovka, krokovací dungeon Legend of Grimrock, dostane pokračování, pochyboval málokdo. Malé studio Almost Human bylo prozatím na informace o druhém dílu poměrně skoupé, ale v nejnovějším postu na svém blogu se rozpovídali a prozradili fanouškům, co lze od Legend of Grimrock 2 čekat.

V první řadě se tentokrát parta čtyř hrdinů ocitne mimo kamenné chodby hradu na Grimrocku a kobek uvnitř něj. Ostrov Nex nabídne mix interiérů a exteriérů a větší variabilitu prostředí (např.: temné lesy, mlžné bažiny, podzemní jeskyně a prastaré zříceniny) a s tím samozřejmě i různější nepřátelé. Ti dostali do vínku lepší inteliegenci a dle jejich typu by měli spolupracovat ve velkých počtech, volat jiné příšery na pomoc a taktizovat proti vám. Samozřejmě, pokud půjde o nějakou bahenní krysu, tak ta na vás špíše zuřivě naběhne, než aby promýšlela důkladnou strategii, ale větší nepřátelé by měli být tentokrát také znatelně mazanější.

Od základů se také změnil systém levelování vašich postav, který bude založený na nákupu perků. Tímto tvůrci chtějí docílit citelného rozdílu mezi jednotlivými úrovněmi a zároveň vždy před hráče postavit složitou volbu, který perk svému hrdinovi vybrat. Ti pak také dostali několik šikovných vylepšení - například bude možné namíchat lektvary přímo v rukou bez přepínání do inventáře a podobně snadno půjde sesílat kouzla gestama namísto klikání. Všichni hrdinové tentokrát budou moci používat jakoukoliv zbraň, ale pouze určité postavy budou moci využít speciální sekundární vlastnosti daného předmětu.

Celkem ve hře nalezneme nová kouzla, novou herní rasu, novou třídu, přes sto nových předmětů, 22 nových příšer, nová prostředí, střídání dne a noci, nový systém puzzlů (o kterém tvůrci nechtějí nic prozradit) a ještě další novinky, které budou časem zveřejněny. Zatím mají nedočkaví fanoušci šanci přispět na vytvoření mini seriálu ze světa Grimrocku od tvůrců povedeného Fallout: Nuka Break.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama