na-for-games-2013-bude-playstation-4
Novinka Na For Games 2013 bude PlayStation 4

Na For Games 2013 bude PlayStation 4

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 10. 2013 16:39 2
Reklama

Už ve čtvrtek 10. října v areálu výstaviště PVA Expo Praha v Letňanech odstartuje druhý ročník veletrhu videoher a interaktivní zábavy For Games, který je pořádán pod záštitou Asociace herního průmyslu ČR a SR.

„Veletrh For Games 2013 si klade za cíl představit videoherní svět v celé jeho rozmanitosti – od rodinných titulů pro širokou veřejnost, přes aktuální herní hity až po ukázky umění profesionálních hráčů,“ říká prezident Asociace herního průmyslu David Klepetko a potvrzuje to také program, který poběží až do neděle 13. října.

Hráči se za 150 Kč, což je cena dospělého vstupného, mohou těšit na řadu očekávaných hitů, a to také na konzoli PlayStation 4, kterou si v České republice budou moci osahat vůbec poprvé. Pořadatelé zatím neupřesnili, které tituly budou na novou platformu k dispozici, už ale odhalili, jaké hry budou k vyzkoušení pro PlayStation 3.

Chybět nebude BEYOND, Gran Turismo 6 a Ratchet and Clank: Nexus. Na své si přijdou i mladší hráči, které určitě potěší Invizimals: The Lost Kingdom a tituly určené pro kouzelnou knihu Wonderbook: Walking with Dinosaurs (Putování s Dinosaury) a Book of Potions. Pro platformu PS Vita budou představeny novinky Tearaway, Invizimals: The Aliance a Killzone Mercenary,

Nintendo ukáže 2DS a hry pro Wii U

Nintendo ukáže svůj nový handheld 2DS a samozřejmě Nintendo Wii U, kde se to také hemží atraktivními tituly. K vyzkoušení láká akce Bayonetta 2 či novinka z oblíbené dobrodružné série The Legend of Zelda: The Wind Waker. Děti i dospělí si vychutnají závody v Mario Kart 8, připravované hopsačky Super Mario 3D WorldDonkey Kong Country Tropical Freeze. Na olympijskou atmosféru se můžete připravit také v ještě nevydaném Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games.

V pozadí tří videoherních gigantů zřejmě tentokrát zůstane Microsoft, jenž bohužel nebude prezentovat Xbox One, ale pouze Xbox 360 a už známé tituly, jako FIFA 14, kostičkový svět v Minecraftu nebo akční pecky Halo 4, Gears of War: Judgment a několik rodinných her pro Kinect.

Atraktivněji se tak jeví nabídka Ubisoftu a jeho českého partnera Playmana, jenž ukáže Assassin’s Creed: Black Flag, Na fanoušky akčních her pak čeká Sam Fisher v Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, který si bude možné zahrát v moderním rozlišení 4K. Chybět nebude ani Just Dance 2014 nebo Rocksmith 2014, v rámci kterého vystoupí v pátek Daniel Krob a v sobotu kapely The Snuff a Mahoganio.

Pestrý doprovodný program

Podobný doprovodný program bude součástí také dalších zákoutí výstaviště PVA Expo Praha. V letňanském areálu tak vystoupí mimo jiné freerunová skupina Urban Chasers a na hlavním pódiu se odehraje finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách v titulech Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft II, DotA 2, FIFA 13 a TrackMania Nations.

Těšit se dále můžete na spoustu doprovodných soutěží a také na některé autory z redakce Hrej, kteří se na veletrhu For Games objeví. Přikládáme naše video z minulého ročníku a ukázku freerunové skupiny Urban Chasers.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama