kanadane-investuji-do-herniho-prumyslu
Novinka Kanaďané investují do herního průmyslu

Kanaďané investují do herního průmyslu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 10. 2013 14:58
Reklama

Investice státních peněz do privátního sektoru je v tuto chvíli u nás velmi žhavým tématem, nechme však uhlí ležet stranou a podívejme se na příklad Kanady a provincie i města Quebecu. Tam se během pěti let rozhodli investovat více jak 36 milionů (amerických) dolarů do studia Warner Bros. Games Montreal. Ti v současné době finišují práce na slibném Batman: Akrham Origins.

Kanaďané investují do herního průmyslu
i Zdroj: Hrej.cz

Důvod je prostý - slibují si od toho nejen rozvoj lokálního herního průmyslu, ale také alespoň stovku nových pracovních pozic. A nejen to, tamní vláda se kouká i po studiích jiných a plánuje investovat také do tamní pobočky Ubisoftu s příslibem vzniku pěti stovek pracovních pozic do celkového počtu tří a půl tisíc zaměstnanců, a to během následujících sedmi let. Investice samotná má pak hodnotu 363 milionů dolarů.

Zajímavé kroky ze strany kanadské vlády, nemyslíte? Nemá samozřejmě smysl pouštět se do debat, zda mají takovéto kroky smysl a zda by raději neměla státní kasa věnovat pozornost něčemu jinému, je však milé pozorovat, že herní průmysl stojí za investice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama