electronic-arts-rusi-program-online-pass
Novinka Electronic Arts ruší program online pass

Electronic Arts ruší program online pass

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 5. 2013 09:21
Reklama

Americká společnost Electronic Arts ukončuje kontroverzní program online pass, který měl zpeněžit prodeje bazarových her, proti nimž velká vydavatelství bojují. U hry s online passem kupující nalezli jednorázový kód pro multiplayer, pokud pak původní majitel svou kopii hry prodal, musel si další kupující pro hraní multiplayeru koupit nový kód. To se samozřejmě hráčům moc nelíbilo.

„Ano, ukončujeme online pass. Žádný z nových titulů EA jej nebude využívat,“ řekl pro VentureBeat John Reseburg, jeden z manažerů Electronic Arts. „Uposlechli jsme odezvu zákazníků, kteří si na tuto nabídku online obsahu a služeb nezvykli, a rozhodli jsme se posunout dál.“ Je tak možné, že se vydavatelství pokusí více využít mikrotransakce a DLC.

Prvním titulem, který online pass vyžadoval, byla golfová simulace Tiger Woods PGA Tour 11, poté jej Electronic Arts používali ve svých sportovních titulech a také v sérii Need For Speed a střílečce Battlefield 3. Obdobu tohoto kódu pro multiplayer zavedli rovněž některé velké konkurenční společnosti (Activision a Ubisoft). Pakliže na krok EA nějak zareagují, budeme vás informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama