povinnost-kinectu-a-hdd-pro-novy-xbox
Novinka Povinnost Kinectu a HDD pro nový Xbox

Povinnost Kinectu a HDD pro nový Xbox

Erik Omar

Erik Omar

12. 2. 2013 10:04 1
Reklama

Nekonečný kolotoč spekulací o nových konzolích se točí dál a vypadávají z něj další "zaručené" informace. Tentokrát se týkají Duranga neboli Xboxu 720. O chystané mašině společnosti Microsoft se pro server Kotaku rozpovídal člověk, který se minulý rok snažil prodat údajný devkit nové konzole, a který podle svých slov momentálně disponuje několika nejnovějšími modely (což je vzheldem k jeho předešlému "podnikatelskému"pokusu přinejmenším podezřelé).

Každopádně zde si přehledně přečtěte, co o next-genovém Xboxu zdroj tvrdí:

  • Ke každému balení obsáhne i nový Kinect senzor, který bude povinný. To znamená, že bez jeho zapojení nový Xbox nepůjde zapnout. Pomocí senzoru se totiž konzole vykalibruje. Nový Kinect rozpozná až šest hráčů najednou a to včetně jejich prstů a výrazů v obličeji.
  • Povinným se u nového Xboxu stane i harddisk. Všechny balení obsáhnou 500 GB verzi, kam hráč bude nucen instalovat veškeré hry (už žádné načítání přímo z disku). Narozdíl od PS3 budou instalace probíhat po segmentech, což znamená, že bude možné hrát během instalování.
  • Vysoká RAM paměť se má postarat o multitasking. Bude možné pozastavit hru, kouknout se např. na facebook a pak se zase ke hře - která byla celou dobu pauzlá - vrátit.
  • Ovladač konzole zůstává prakticky stejný. Změny se však dočkala bezdrátová technologie. Gamepady od Xboxu 360 si tak s novou mašinou nebudou rozumět.
  • Hardwarové specifikace vypadají následovně: Osm jáder, 64-bitové CPU 1.6 GHz, GPU 800 MHz s DirectX 11, zabudovaná WiFi anténa, ethernet port, HDMI, S/PDIF (podpora 7.1 kanálového zvuku).
  • Xbox 720 vyjde později tento rok a bude vyžadovat stále internetové připojení.

Zdroj Kotaku se většinou shoduje s předešlými spekulacemi, a tak nám možná nový Xbox nabírá na reálných obrysech.

Reálných obrysů brzo nabude i konkurenční přístroj společnosti Sony, který by se měl dočkat odhalení už příští týden 20. února na konferenci PlayStation Meeting.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama