mozna-vznikne-domaci-android-konzole
Novinka Možná vznikne domácí Android konzole

Možná vznikne domácí Android konzole

Ondřej Švára

Ondřej Švára

9. 7. 2012 06:28
Reklama

Ouya. Tak se pracovně nazývá projekt zcela nové herní konzole, která by v obývácích vedle Playstationů a Xboxů přehrávala hry na platformě Android. Ne, není to vtip. Myšlenka na tento budoucí kus hardwaru je skutečná a zrodila se v hlavách několika renomovaných lidí z herního byznysu, například bývalého viceprezidenta pro herní sekci Microsoftu Eda Friese či novinářky Julie Uhrman ze serveru IGN.

Ouya má být klasicky střiženou konzolí, tedy takovou, jakou si ji asi chceme představit pod televizní obrazovkou. Ale jen co do designu. Uvnitř má být zcela unikátní. Fungovat chce na principu "hráči sobě", čili na způsob někdejšího Sony NetYaroze. Čerství majitelé konzole dostanou i developerský kit a budou moci své vlastnoručně vyvíjené hry posílat na sociální síť, kde je budou sdílet s ostatními. Ouya si chce budovat základnu hráčů především přívětivou cenovou politikou, samotná konzole nemá stát více než sto dolarů a všechny hry budou v konzoli hratelné zdarma s free-to-play mikrotransakcemi.

Ouya samozřejmě nechce přitáhnout pozornost pouze jednotlivců, tedy jen vlastníků konzolí, ale také nezávislých studií a ambiciózních týmů. Těch je nyní v mobilní platformě pod veškerým tím balastem celá řada. Vývojáři konzole momentálně přemýšlejí, jak svůj projekt zaplatit. Zatím zvolili veřejnou sbírku na serveru AngelList.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama