arma-se-stala-bestsellerem-na-steamu
Novinka Arma se stala bestsellerem na Steamu

Arma se stala bestsellerem na Steamu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

22. 5. 2012 04:10 1
Reklama

Těžko uvěřit, že se tři roky stará počítačová hra může stát bestsellerem. Válečný simulátor Arma 2 od Bohemia Interactive ale dokázal, že to možné je. A to díky novému módu DayZ, jenž se stal komerčním hitem na Steamu a takřka zpětinásobil současné prodeje základního titulu.

Modifikace se tématicky točí kolem zombií a jejich tradičního houfování do hord, jaké známe z herních doplňků pro Call of Duty či Left for Dead. Narozdíl od nich ale DayZ není zběsilou arkádou. I když jej nevyvíjela Bohemia, plně se nese v duchu Army, takže s Rambo stylem hráč skončí hned v prvním masovém hrobě. To, že je DayZ opravdu hardcorovou modifikací, naznačuje průměrná doba životnosti hráče, jenž nepřesahuje třicet minut.

I přesto svoji relativní obtížnost si modifikace vysloužila natolik pozitivní a velký ohlas, že se kvůli ní znovu začala masově prodávat Arma II: Combined Operations a DayZ se díky vysoké oblibě dočká i studiové údržby, s patchem vstoupí do verze 1.61. DayZ se aktuálně stalo hrou týdne v magazínu Gaming Portugal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama