ea-roste-diky-digitalni-distribuci
Novinka EA roste díky digitální distribuci

EA roste díky digitální distribuci

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 5. 2012 13:29
Reklama

Zástupci Electronic Arts dlouhobě chtějí posílit zisky společnosti z digitálních prodejů, a to se podle posledních zpráv daří. Tržby z digitální distribuce za loňský fiskální rok stouply o 47 %, což znamenalo příjmy ve výši 1,2 miliard amerických dolarů (celkově 4,14 miliard). „Předpokládáme, že růst příjmů z digitálních aktivit bude pokračovat i v dalším roce,“ uvedl Ken Barker z finančního oddělení EA.

Do celkových čísel nejvíce přispěla FIFA 12, která svými prodeji a mikrotransakcemi přinesla rekordních 108 milionů dolarů. Skvěle se vedly i další velké tituly jako FIFA Street 4, SSX, Kingdoms of Amalur: Reckoning, Mass Effect 3 a Star Wars: The Old Republic. Ziskové jsou pak také free-to-play hry – např. Battlefield Heroes a Need for Speed World.

Daří se nejen samotným hrám, ale rovněž obchodu Origin. Ten si po loňském spuštění rychle vybudoval silnou pozici na trhu digitální distribuce a nyní už je druhý největší po Steamu. Origin momentálně používá 11 milionů hráčů, kteří za deset měsíců provozu utratili 150 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama