s-t-a-l-k-e-r-2-definitivne-pohrben
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 definitivně pohřben

S.T.A.L.K.E.R. 2 definitivně pohřben

Erik Omar

Erik Omar

26. 4. 2012 11:03 1
Reklama

Dveře ukrajinského studia GSC, které pracovalo na druhém Stalkerovi, byly definitivně zavřeny. Tým se potýkal s existenčními problémy již na konci minulého roku, ale po Silvestru vypadal optimisticky. Bohužel od toho dne práce na hře S.T.A.L.K.E.R. 2 nějak nepokročily, a tak byli vývojáři i s celým projektem posláni k ledu. Hlavním problémem prý nebyly ani tak technické, kapacitní či jiné obvyklé problémy východoevropských studií, ale spor o značku s vydavatelem (šušká se, že značka byla prodána Bethesdě).

Vývojáři z GSC však nevěší hlavy. Založili si studio Vostok Games, našli nového ukrajinského vydavatele a pracují na free-to-play MMO střílečce Survarium. Ta by měla pokračovat v cestě nastolené prvním Stalkerem, tj. hráči se opět budou pohybovat v postapokalyptickém světě post sovětského ražení, jenž je zmítán následky globální katastrofy. Vývojáři navíc připouštějí, že by hra mohla mít větší záběr, tudíž bychom se mohli podívat i mimo hranice „Sovětského svazu“.

Dalším sympatickým krokem je snaha o úzkou spoluprácí s komunitou a to přes oficiální stránky, nejrůznější sociální sítě a vývojářské deníčky. Právě první video deníček s dalšími zajímavými informacemi najdete pod novinkou.

Více informací také v našem článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama