obsidiani-pomohou-fargovi-s-wasteland
Novinka Obsidiani pomohou Fargovi s Wasteland

Obsidiani pomohou Fargovi s Wasteland

Ondřej Švára

Ondřej Švára

2. 4. 2012 08:45 3
Reklama

Nedávné spekulace hovořily o tom, že RPGčkové studio Obsidian Ent. (Neverwinter Nights 2) začalo připravovat svůj vlastní, zatím blíže nespecifikovaný, dotovaný projekt na Kickstarteru. Pokud by to byla pravda, zřejmě bude mít na donátorském serveru brzy hned dva tituly. Proslýchá se totiž, že by Obsidian rádo podpořilo Briana Farga v tvorbě Wastelands 2, které na Kickstarteru zatím vysbíralo 1,8 milionu dolarů.

Obsidiani si pro případnou spolupráci dali jednu hlavní podmínku: do Wastelands půjdou, pokud jeho kampaň dosáhne cifry 2,1 milionu dolarů. Podle rychlosti přispívání a data uzavření sbírky (zbývá patnáct dní) by s tím Wasteland 2 neměl mít problém.

Obsidiani by šli do spolupráce na Wasteland ze zjevných pohnutek. Brian Fargo se totiž dobře zná s Chrisem Avellonem ze společného působení pod Interplayem. Po jeho krachu se oba osamostatnili v nových týmech - Avellone s několika dalšími utečenci založil Obsidian, Fargo to samé provedl s inXile Entertainment.

Pokud se nyní oba na Kickstarteru domluví a bude splněna základní finanční podmínka, Avellone vezme pár lidí z Obsidianu a Fargovi pomůže s designováním hry. "Hlavně Chrisův bravurní spisovatelský styl je přesně to, co v designu druhých Wastelands potřebujeme," nechal se slyšet Fargo.

Je otázkou, jak se oba tvůrčí přátelé nakonec podělí o eventuální zisky z úspěšného prodeje hry. Není totiž tajemstvím, že hlavně Avellone a celý Obsidian by potřebovali peníze jak sůl. Nedávné zprávy hovořily o jisté ekonomické a personální krizi uvnitř týmu. Ten se momentálně soustředí na licenční South Park.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama