nintendo-na-tgs-predstavilo-radu-her
Novinka Nintendo na TGS představilo řadu her

Nintendo na TGS představilo řadu her

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

14. 9. 2011 11:35
Reklama

Podobně jako Sony také Nintendo zaměřilo svou tiskovou konferenci před započetím výstavy Tokyo Game Show zejména na svůj handheld 3DS. O Wii U, jehož ovladač byl hlavním trumfem tiskovky na E3, stejně jako na GamesComu nepadlo ani slovo, k překvapení všech se pak Nintendo příliš nevěnovalo ani již dříve oznámenému přídavnému analogovému ovladači pro 3DS – přestože her, které ho podporují, je celá řada. V reakci na opakující se výtky, že Nintendu 3DS chybějí zajímavé hry (ostatně něco vypovídá i to, že dvěma nejlépe hodnocenými tituly jsou dva remaky z Nintenda 64 – The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D a Star Fox 64 3D), prezentovali lidé z Nintenda celou řadu chystaných titulů (ačkoliv řada z nich bohužel vyjde až v roce 2012).

Mezi těmi, které už byly oznámeny dříve, to byl Super Mario 3D Land (jeho japonské datum vydání bylo stanoveno na 3. listopad), Mario Kart 7 (také vyjde ještě před Vánoci), či Kid Icarus: Uprising. Právě nový Kid Icarus je ale tak trochu "Duke Nukemem Forever" Nintenda – neustále odkládané akce se dočkáme až v příštím roce; doufejme, že lednový termín už zůstane finálním. Z her, o kterých se už vědělo, to byly ještě Paper Mario 3D, Animal Crossing, Luigi's Mansion 2, nebo Mario & Sonic at the London Olympic Games 2012.

Novinkami představenými na Tokyo Game Show jsou Monster Hunter 4 (pokračování specifické RPG série vyjde také až v roce 2012), 3DS se také dočká nového dílu série Fire Emblem, v přípravě na příští rok je sportovní arkáda Mario Tennis. Některé oznámené tituly zřejmě nepřekročí hranice Japonska, to se týká například Tomodaichi Collection, pokračování dskové simulace, která se v zemi vycházejícího slunce prodávala jako po másle, Evropany by ale zřejmě neoslovila. Také většiny zajímavých third-party titulů se dočkáme až v příštím roce – týká se to třeba Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, Ace Combat 3D: Cross Rumble či nového "dívčího" RPG od Square Enixu jménem Bravely Default: Flying Fairy.

Málokoho pak asi překvapilo, že Nintendo opět těžilo z připomenutí 25. výročí Legend of Zelda během prezentace aktuálního pokračování Skyward Sword. 18. listopadu bychom se konečně měli dočkat hry, která má za sebou dlouhých pět let vývoje a její dohrání by mělo zabrat odhadem 50-100 hodin.

Ačkoliv Nintendu nelze upřít, že prezentovalo chystané tituly množstvím gameplay záběrů a ukázalo rozhodně více her než Sony, vzato do důsledku, mnoho důvodů k radosti majitelům 3DS či těm, kdo o něm uvažují, neposkytlo. Nový model handheldu představen nebyl (pouze růžová verze pro Japonsko a potvrzení exportu červené verze i do EU), většina zajímavých her byla odložena či potvrzena až na příští rok a do Vánoc nás čeká jen pár nesmělých vlaštovek. Zatím také nevíme, kdy a za jakou cenu se do Evropy dostane přídavný panel s analogovým ovladačem, kolik bude stát - a i přes širokou podporu od vývojářů, zda se s ním bude pohodlně hrát a zda bude vůbec potřeba...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama