Sony otočilo. Helldivers 2 po obrovské vlně kritiky nebudou vyžadovat PSN účet
i Zdroj: Sony
Helldivers 2 Novinka Sony otočilo. Helldivers 2 po obrovské vlně kritiky nebudou vyžadovat PSN účet

Sony otočilo. Helldivers 2 po obrovské vlně kritiky nebudou vyžadovat PSN účet

Dominik Tománek

Dominik Tománek

6. 5. 2024 07:30

Demokracie opět zvítězila. Kontroverzní rozhodnutí společnosti Sony donutit hráče Helldivers 2 na Steamu propojit své účty s PSN bylo zrušeno.

Reklama
Reklama

  • Hra byla kvůli aktualizaci smazaná ve 177 zemích ze Steamu
  • Sony po vlně kritiky couvlo, přihlášení k PSN účtu nebude potřeba

Na oficiálním Twitteru PlayStationu došlo k oznámení, že aktualizace, která byla naplánována na 6. května, byla po vlně negativních ohlasů komunity zrušena. Hráči se uchýlili k bombardování recenzí hry na Steamu, což vedlo k tomu, že jeden z nejoceňovanějších titulů roku klesl na většinou negativní hodnocení. Ve vyjádření se píše nasledující:

Fanoušci hry Helldivers - vyslechli jsme vaše názory na aktualizaci propojení účtů ve hře Helldivers 2. Aktualizace z 6. května, která by vyžadovala propojení účtů na platformě Steam a PlayStation Network pro nové hráče a pro stávající hráče od 30. května, se neuskuteční.

Stále se učíme, co je pro hráče na PC nejlepší, a vaše zpětná vazba je neocenitelná. Ještě jednou děkujeme za vaši trvalou podporu hry Helldivers 2 a budeme vás informovat o budoucích plánech.

Největším problémem byl fakt, že hra byla kvůli aktualizace stažena z více než 177 zemí, takže k ní hráči ztratili přístup. Ještě předtím, než bylo rozhodnutí zrušeno, se Johan Pilestedt, kreativní ředitel a výkonný ředitel společnosti Arrowhead, k celé situaci na Twitteru vyjádřil. V reakci na dotaz jednoho z fanoušků, který se ptal, co mají dělat nyní, když je hra nedostupná, Pilestedt bezradně odpověděl: „Nevím.“ Od začátku bylo zřejmé, že toto rozhodnutí se vymklo z rukou společnosti Arrowhead a přišlo přímo od Sony. Po zrušení aktualizace však bude pravděpodobně otázkou času, než se hra v postižených zemích vrátí na Steam.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama