Další stovky lidí bez práce. Take-Two Interactive propouští 5 % zaměstnanců
i Zdroj: Rockstar Games
Grand Theft Auto 6 Novinka Další stovky lidí bez práce. Take-Two Interactive propouští 5 % zaměstnanců

Další stovky lidí bez práce. Take-Two Interactive propouští 5 % zaměstnanců

Dominik Tománek

Dominik Tománek

17. 4. 2024 15:00

S každým dnem se stále více společností snaží zaměřit na „efektivitu“ a snižovat počet pracovních míst. Jako poslední se k nim přidala Take-Two Interactive.

Reklama
Reklama

Vydavatel oblíbené série Grand Theft Auto propouští přibližně 5 % zaměstnanců v rámci snižování nákladů, které Take-Two umožní „identifikovat efektivitu v rámci celého podnikání a zlepšit profil marží společnosti“. Zruší také několik zatím neoznámených projektů, které byly v současné době ve výrobě. 

O práci přijde přibližně 550 zaměstnanců. Není jasné, v jakých konkrétních oblastech nebo společnostech škrty proběhnou. Take-Two předpokládá, že restrukturalizaci dokončí do konce roku 2024 a dosáhne ročních úspor ve výši přibližně 165 milionů dolarů. Navzdory těmto změnám zůstává vydání GTA VI roce 2025 na dobré cestě, jak vyplývá z dřívějších zpráv serveru Insider Gaming, které naznačovaly, že vývoj by ovlivněn být neměl. 

Na začátku února generální ředitel Take-Two Strauss Zelnick prohlásil, že jejich program snižování nákladů společnosti nepovede k žádnému propouštění, ale zdá se, že se plány změnily. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama