Age of Empires IV vyjde letos na podzim. Jako předvoj nabízí nové záběry z hraní
i Zdroj: Hrej.cz
Age of Empires IV Novinka Age of Empires IV vyjde letos na podzim. Jako předvoj nabízí nové záběry z hraní

Age of Empires IV vyjde letos na podzim. Jako předvoj nabízí nové záběry z hraní

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 4. 2021 22:20

Slibovaný stream Microsoftu o značce Age of Empires odhalil to, na co fanoušci několik let čekali. Čtvrtá iterace slavné RTS série se dostaví na naše obrazovky už tento podzim, a to na Steam, Microsoft Store a v den vydání i Xbox Game Pass (PC). Vybraní zájemci dostanou pod podmínkou registrace do Insider Programu taktéž možnost vyzkoušet ještě před vydáním uzavřenou betu.

Reklama

  • Age of Empires IV vychází letos na podzim
  • Hra při vydání nabídne 4 historické kampaně a 8 odlišných civilizací
  • Novinkou v sérii bude využití stealthu, umožňující taktické skrytí jednotek v lese
  • Plnohodnotnému vydání bude předcházet uzavřená beta, do které se lze zaregistrovat skrze Insider Program

Age of Empires IV doplní při vydání čtveřice historických kampaní. Našemu srdci nejbližší bude zřejmě kampaň normandská, jež nás uvrhne do střetu Viléma I. a jeho soudobého soka, krále Harolda. Jako další se naše pozornost upne do zemí dalekého východu, a ve vlastní kampani se tak blýskne orientální Čína, Indie nebo Mongolsko.

I tentokrát budou hráči přecházet při hraní mezi odlišnými epochami – a to jmenovitě středověkou, feudální, hradní a imperiální. K hrátkám jim bude přidělena rovná osmice civilizací, z nich čtyři odpovídají výše uvedeným. 

Volba národa, se kterým se do hraní pustíte, se vedle jednotek odrazí i v hrající hudbě a architektonickém slohu, a to dokonce po každém přechodu mezi epochami. Další novinkou bude přidání stealthu. Ten zase vnese do série další taktické možnosti, jež ocení zejména hráči při strategickém schraňování jednotek v zalesněných oblastech.

O něco méně potěšující tváří nového dílu je kvalita animací. Ta chvílemi působí opravdu nelichotivě, a to až do té míry, kdy lze zapochybovat, zda stále hovoříme o důsledku rozpracované verze, nebo vědomém rozhodnutí autorů. Už pro jejich vlastní dobro věřme, že jde o první zmíněnou variantu. V opačném případě by se totiž mohlo jednat o jeden z hlavních bodů kritiky, kterým bude hra na podzim čelit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama