Dojmy z hraní Rollerdrome, pořádně akční krvavé show na trekových bruslích
i Zdroj: Roll7
Preview Článek Dojmy z hraní Rollerdrome, pořádně akční krvavé show na trekových bruslích

Dojmy z hraní Rollerdrome, pořádně akční krvavé show na trekových bruslích | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 7. 2022 15:00

Seznam kapitol

1. SMRTELNÁ SRANDA 2. DYNAMICKÝ PRŮJEZD

Když jsem poprvé viděl odhalení Rollerdrome, překvapilo mě hned několik věcí. Primárně vůbec princip a námět hry - ježdění na trekových kolečkových bruslích, zatímco musíte dělat triky a přitom zabíjet špatňáky působí minimálně zvláštně. Ale rozhodně to nemusí být špatné – co mě překvapilo ještě víc ale bylo studio, které na hře pracuje. Jde o Roll7, autory malebné a celkem poklidné série OlliOlli. Dodnes si pamatuju na rozhovor s vývojáři, kteří se rozplývali nad tím, jak chtěli složit poctu skateboardingu v krásném, malebném světě.

Reklama

DYNAMICKÝ PRŮJEZD

Když všechny zmíněné vlastnosti spojíte dohromady, získáte opravdu hodně rychlou, často až chaotickou zábavu. Po aréně si nemůžete jezdit jen tak, nebezpečnější nepřátele po vás totiž střílí odstřelovací puškou, posílají na vás rakety nebo třeba pálí laserovým paprskem. Vy se tak musíte všem nebezpečenstvím vyhýbat, ale zároveň se snažit všechny konkurenty vypráskat a vyhrát. Není to vůbec jednoduché, hrdinové nejsou kdovíjak odolní, a i když si životy doplňujete zabíjením, zemřít není nic těžkého.

Navíc hrát pomalu a opatrně taky nejde. Jakmile level nedokončíte v určitém časovém intervalu, dostáváte bodový postih. Body přitom nutně potřebujete při plnění výzev, s pomocí kterých se otevírají další úrovně. Od jednoduchých úkolů jako sestřel pět raket pistolemi se dostaneme i k již zmíněným specifickým trikům u speciálních tokenů na mapě nebo zabití určitého nepřítele bez spuštění jeho štítu. 

Celkově se mi Rollerdrome opravdu zamlouvá. V předběžném přístupu jsme dostali náznak určitého příběhu, který popisuje cestu krvavou hrou, reakce publika i motivy samotné organizace. Samozřejmě ale hlavní roli stále hraje hratelnost, a ta je opravdu super. Rozhodně nebude sedět těm, kteří by si chtěli volně drandit po parcích a nic moc neřešit. Rollerdrome cílí na ty, kteří hledají pořádně akční, dynamickou hratelnost, kde se ani na chvíli nezastavíte. Neustále musíte sledovat své životy, stav střeliva i své okolí. V textu jsem mohl vycházet jen z dojmů z prvních šesti úrovní – je tedy otázkou, co se skrývá v další přibližně desítce misí. Zda se hratelnost moc nerecykluje, jestli Roll7 vymyslí ještě něco dalšího překvapivého, a především mě zajímá cenovka – Rollerdrome totiž zatím působí jako taková oddechovka, kterou si zapnete k večeru na pár desítek minut a za pár dní máte hotovo.  

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama