Novinky z nezávislé scény - červenec 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - červenec 2021

Novinky z nezávislé scény - červenec 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 7. 2021 19:10 3

Seznam kapitol

1. MELODIE PRAŽSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU 2. NÁVRAT NA STŘEDNÍ A OBRANA KRÁLOSTVÍ CRYSTALLIS 3. SPRÁVA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Unbound: Worlds Apart

Puzzle plošinovka potěší především ručně malovanou grafikou, neurazí ale ani hádanky postavené na portálech. V hlavní roli se totiž objevuje talentovaný čaroděj Soli, jenž zvládá otevírat brány do jiných světů.

A to se hodí, obzvlášť pak v případech, kdy je potřeba překonat zdánlivě neřešitelný problém. Portály totiž umožňují invertovat gravitaci, manipulovat s časem, nabrat pořádnou sílu a mnoho dalších věcí. Soli si pak hravě poradí s propastí i s přerostlým pavoukem.

Unbound: Worlds Apart se navíc tváří i jako metroidvania. Soli postupně prozkoumává různé kouty světa, čímž si postupně odemyká cestu na dříve nepřístupná místa. Unbound: Worlds Apart vychází na konzolích Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch a také na PC, před nákupem si můžete vyzkoušet demoverzi.

Cris Tales

Manipulovat s časem umí i čarodějka Crisbell. Se svými společníky se bude vracet do minulosti a přeskakovat do budoucnosti, aby přechytračila pohůnky zlé císařovny, která se snaží obsadit království Crystallis. 

O Cris Tales se často mluví jako o pokloně klasickým JRPG, autoři se inspirovali například tituly Chrono Trigger, Final Fantasy VI nebo Bravely Default. Základem jsou tradiční tahové souboje obohaceny o možnost hrát si s časem. Crisbell se ovšem nespoléhá pouze na sebe, cestou napříč celým královstvím hledá spojence ochotné bránit svou zemi. A právě jejich dovednosti využíváte během soubojů.

Fanoušci žánru vyhlíží Cris Tales už několik let, vydání hry je tedy poměrně velká událost. Snad i proto si autoři našli cestu i na konzole, s Microsoftem se navíc domluvili na uvedení ve službě Xbox Game Pass.

Raptor Boyfriend: A High School Romance

S další hrou přichází středoškolská romantika v podobě Raptor Boyfriend: A High School Romance. Na scéně se objeví Stella, stydlivá slečna, která se v posledním ročníku na střední pokusí překonat všechny myslitelné bariéry, aby se více zapojila do společenského života a našla si konečně známost.

A že má z čeho vybírat, kolem ní se totiž motají velmi osobité bytosti. Třeba Taylor, dlouhán připomínající yettiho s velkou láskou k hudbě, Day, víla s tykadly a křídly na zádech. A nebo Robert, dinosaurus se slabostí pro adrenalinové sporty.

Hra je prodchnutá atmosférou devadesátých let, zařadit by se dala mezi randící simulátory. Pokud se do ní pustíte, čekají vás nekonečné telefonáty, přespávačky, rozvětvené dialogy, sběratelské předměty a několik různých konců. Raptor Boyfriend: A High School Romance najdete na Steamu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama