Novinky z nezávislé scény - červenec 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - červenec 2021

Novinky z nezávislé scény - červenec 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 7. 2021 19:10 3

Seznam kapitol

1. MELODIE PRAŽSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU 2. NÁVRAT NA STŘEDNÍ A OBRANA KRÁLOSTVÍ CRYSTALLIS 3. SPRÁVA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Asi to také znáte. Roky se těšíte na konkrétní hru, sledujete každý trailer, rozhovory s tvůrci, vývojářské deníčky, pak se smíříte s několika odklady, aby vás konečně zavalil radostný pocit z toho, že nakonec opravdu vyšla. Něco takového pravděpodobně zažili fanoušci Cris Tales.

Krom toho zde máme ale celou řadu dalších pozoruhodných kousků. Na chvíli se vrátíme na střední, kde pozdravíme zamilovaného dinosaura, s drsnou vránou najdeme pár ztracených duší a pak s celou metropolí vystřelíme do oblak. Na indie scéně se zkrátka dějí velké věci. 

Last Stop

Možná si vzpomenete na cenami ověnčený thriller Virginia, který se odehrává v malém městečku Kingdom, kde se agentka Anne Tarver snaží vypátrat pohřešovanou osobu. Britské studio Variable State se nyní znovu hlásí o slovo, tentokrát s adventurou Last Stop.

V ní si zahrajete hned za tři různé postavy žijící v Londýně. Mezi hlavní protagonisty se řadí středoškolačka Donna, upracovaný táta John a kariéristka Meena. Do jejich životů nečekaně zasahují různé nadpřirozené jevy, s nimiž se musí vypořádat. Autoři slibují bohaté dialogy, vy sami často budete rozhodovat, jak se příběh bude dál větvit. 

Hra je plně nadabovaná, dialogy vývojáři počítají na hodiny. Po zvukové stránce stojí za zmínku také fakt, že se o soundtrack postaral skladatel Lyndon Holland, držitel ceny BAFTA, který využil služeb Pražského symfonického orchestru. Last Stop je k dispozici na PC a všech oblíbených konzolích.

Dream Engines: Nomad Cities

České Factorio si podmanilo všechny hráče se slabostí pro budování automatizovaných výrobních linek. Na podobné prvky sází Dream Engines: Nomad Cities. Produkce potřebných materiálů a jídla je naprosto klíčová a nesmí se nikdy zastavit, máte totiž na starost celé město poletující v oblacích. Zakotvit můžete kdekoliv, kde se vám bude líbit, s tím se však pojí velké riziko.

Mají obyvatelé města co do pusy a kde bydlet? Ani tak ale ještě nemáte vyhráno. Metropoli musíte bránit před nájezdy pradávných potvor, ty se ji totiž budou neustále snažit srovnat se zemí. Čím déle zůstanete v konkrétní oblasti, tím budou bestie silnější, naštěstí můžete kdykoliv zvednout kotvy a přesunout se někam, kde je tráva o něco zelenější. Krom toho máte k ruce párou poháněného robota, s ním můžete prozkoumávat přilehlé okolí a hledat poklady, které se mohou hodit při vylepšování města. 

Dream Engines: Nomad Cities jsou k mání na Steamu nebo v pomyslných regálech Epic Games Store. Musíte však počítat s tím, že se hra pohybuje teprve v režimu předběžného přístupu, kde zůstane ještě rok, ale možná i dva. Už nyní nicméně zabaví zhruba na deset hodin.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama