Česká modelka má jako vůbec první extrémně realistickou kopii MetaHuman. Bude se procházet po virtuálních přehlídkových molech
i Zdroj: Unsigned Group / Dimension
Novinka Česká modelka má jako vůbec první extrémně realistickou kopii MetaHuman. Bude se procházet po virtuálních přehlídkových molech

Česká modelka má jako vůbec první extrémně realistickou kopii MetaHuman. Bude se procházet po virtuálních přehlídkových molech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 4. 2023 13:29

Česká modelka Eva Herzigová zaujala zahraniční technologické magazíny svým příchodem do virtuálního světa. Nechala se totiž jako vůbec první modelka naskenovat a přetvořit v Unreal Engine v rámci programu MetaHuman od Epic Games. Díky záznamu 70 kamer tak vznikla velmi přesná kopie jejího těla a obličeje včetně motion capture, kterou lze následně využívat třeba ve světě virtuální módy.

Reklama

  • Eva Herzigová se stala první supermodelkou s realistickou MetaHuman kopií
  • Může tak prezentovat módu i ve virtuálních prostředích

Podle tiskové zprávy je nyní model Herzigové možné různě oblékat, nasvěcovat, pózovat, upravovat virtuálním make-upem, učesat a vytvářet na jejím obličeji různé grimasy. Postavu je také možné realisticky rozpohybovat. Za projektem stojí castingová agentura Unsigned, produkční studio Dimension a systémy Vicon.

Česká modelka má jako vůbec první extrémně realistickou kopii MetaHuman. Bude se procházet po virtuálních přehlídkových molech
i Zdroj: Hrej.cz

To může mít vliv i v klasickém světě módy, kam pronikají nejmodernější technologie. Virtuální modelka může oblékat digitální kusy oblečení nebo třeba propagovat značky. Objevit se může například na VR módních přehlídkách, v browserových digitálních kampaních, streamech, živých vysíláních, klasických naaranžovaných reklamách a samozřejmě i ve světě her.

“Rozvoj digitální módy představuje obrovské příležitosti nejen pro modelky, ale také pro značky, protože flexibilita a kreativní možnosti, které nabízí, jsou nekonečné. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se značkami na inovativních způsobech spolupráce s Evou a jejím MetaHumanem, od focení kampaní přes design wearables až po promenádování na virtuálních módních přehlídkách,” okomentoval událost šéf agentury Unsigned Gavin Myall.

“Vstupujeme do nové éry digitální identity a módy. Eva je v čele této evoluce a její MetaHuman je připraven stát se superhvězdou. 3D avataři nabízejí umělcům a talentům nové vzrušující způsoby, jak rozšířit svůj dosah, a značkám představují všestrannější a inovativnější možnosti vyprávění příběhů,” doplňuje ho spoluzakladatel Dimension Studio Simon Windsor.

“Můj MetaHuman může odjet do práce, nechat se fotografovat a stylizovat těmi nejúžasnějšími kreativními mozky, dnes mohu být v Londýně, Paříži, Miláně a New Yorku, a přitom doma vařit večeři se svými dětmi,” pochvaluje si svého virtuálního protějška sama Herzigová.

Koncept MetaHuman představilo studio Epic v roce 2021. Technologie slouží k vytváření i animování extrémně detailních a realistických těl lidí v rámci Unreal Engine. Svou MetaHuman kopii má i slovinský basketbalista Luka Dončić.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama