apple-tv-muze-znicit-konzolovy-trh
Novinka Apple TV může zničit konzolový trh

Apple TV může zničit konzolový trh

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 2. 2013 05:50 2
Reklama

Zajímavou hrozbu vyslal vstříc své bývalé práci vývojář Xboxu Nat Brown. Tvrdí, že nejen Xbox, ale konzole obecně, mohou velmi utrpět, pokud Apple správně uchopí svoji platformu Apple TV a udělá z ní herní prostor. Pokud Apple do svého TV nacpe hry ve velkém, měly by si Microsoft, Sony a Nintendo utáhnout opasky.

Brown je o úspěchu herního Apple TV přesvědčen díky zkušenostem, které už s iOS platformou má. Podle něj se vývojáři budou stále více odvracet od konzolového vývojářství ve prospěch lukrativnějšímu iOS ekosystému. "Jestli se Apple ke hrám odhodlá, já budu mezi prvními, kdo pro něj napíše aplikaci a jsem si jistý, že na tom vydělám," podotknul Brown.

Otevřenost platformy Apple TV, relativně snadný vývoj pro ni a solidní systém podílů na ziscích podle něj k Applu přitáhne mnoho dalších lidí.

Apple TV funguje již od roku 2007. V poslední době se ale spekuluje o tom, že by se platforma mohla stát velkým domovem iOS her a mohla by konkurovat právě konzolím.

Na videu se podívejte, jak na Apple TV vypadá hraní novinkového Real Racing 3 s přenosovou technologií AirPlay, která streamuje obraz z tabletu do televize.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama