Esportová divize Riot Games je prodělečná, studiu to ale nevadí
i Zdroj: Hrej.cz
LoL Novinka Esportová divize Riot Games je prodělečná, studiu to ale nevadí

Esportová divize Riot Games je prodělečná, studiu to ale nevadí

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 11. 2021 08:38

Esport je jasně spojen s velkými turnaji, na něž koukají stovky tisíc i miliony diváků. Jedním z velkých hráčů na tomto poli je League of Legends, které pravidelně vyprodávalo velké sportovní arény a na svých streamech si připisuje miliony diváků po celém světě. I přes to všechno ale není celý esport ziskový.

Reklama

  • Riot Games prozradilo, že esport je pro studio prodělečný
  • Stále v něm ale chce pokračovat a akce zvětšovat
  • Hlavní je udržení ziskovosti pro týmy, esport jako takový funguje jako marketing

Prozradilo to samotné studio pro The Washington Post, přičemž ředitel esportu Riot Games John Needham tvrdí, že i když se o nulové ztráty snaží, hlavní je vnější pocit. „Chceme se nazývat budoucností sportu. To je to, co budujeme.“ Hlavním cílem celého esportu a všech lig je, aby vydělávaly esportové týmy. Pokud totiž nebude fungovat jejich byznys, esport by neexistoval. 

K čemu ale je část byznysu, která nic nevydělává? Důvod je prostý – marketing. Esportové ligy slouží jako velký marketingový nástroj pro to, aby se hráči do dané hry sami pustili a nejlépe v ní utráceli peníze. Esportové týmy zase hledají sponzory a místo, kde se můžou ukázat – ve výsledku tento ekosystém alespoň zatím funguje.

Riot Games pak chce v rámci několika let dokázat alespoň to, aby esportová divize neprodělávala – k tomu by jí mohly pomoct i světové značky, které s ligami už nyní spolupracují, jako je Coca-Cola, Hyundai, Beko a další. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama