Battlefield 2042 ukazuje českou mapu. Nabídne opuštěnou a zasněženou továrnu
i Zdroj: EA / DICE
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 ukazuje českou mapu. Nabídne opuštěnou a zasněženou továrnu

Battlefield 2042 ukazuje českou mapu. Nabídne opuštěnou a zasněženou továrnu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 5. 2023 10:57

Společnosti EA a Dice začínají konkrétněji lákat na další sezónu multiplayerové střílečky Battlefield 2042. Ta bude pro tuzemské hráče zajímavá i tím, že klíčovou novinkou bude mapa Reclaimed, zasazená do České republiky. První trailer ukazuje frenetickou akci právě v tomto prostředí, můžeme se tedy poprvé podívat, jak konflikt na našem území vypadá.

Reklama

  • Battlefield 2042 představuje českou mapu
  • Nabídne boj v rozpadlé továrně
  • Pátá sezóna přinese nové zbraně, granátry a systém squads

Inu,  vypadá zábavně a dramaticky. Bez oficiálních popisků byste ale asi jen těžko odhadli, že se bojuje někde v českých lesích (konkrétně se ve spekulacích mluvilo o jihovýchodní Moravě). Polorozpadlá továrna se stejně tak může nacházet třeba někde ve východní Evropě nebo na Kavkaze. Ani umělecký zdařilé grafitti na zdech továrny úplně neodkazují na tradiční český streetart, z podobných míst jsme zvyklí spíše na primitivní, ošklivé malůvky. I tak je ale příjemné, že si autoři vybrali zrovna Česko.

“Připravte se na nasazení v Česku v okolí opuštěného průmyslového areálu, který si pomalu bere zpátky příroda. Čelte žáru křížové palby u opuštěné turbíny, zapojte se do boje s vozidly v okolí místa havárie vykolejeného vlaku a přežijte pěchotní masomlýnek ve skrytém bunkru.” láká oficiální tisková zpráva. Trailer alespoň naznačuje, že bude mapa reprezentovat moderní gameplay série Battlefield. Dojde tedy na plynulý přechod mezi otevřenými bojišti s těžkou technikou a potemnělými interiéry továrny, kde se v chodbách bojuje o každý metr území.

Kromě toho pátá sezóna s podtitulem New Dawn přinese nové zbraně XCE Bar, BFP.50 a GEW-46, nové granáty a přepracovaný, respektive navrácený systém správy týmů. Součástí bude i nový stoúrovňový Battle Pass. 

Nová sezóna startuje 7. června.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama