Anti-cheat ve Warzone se opět rozšiřuje, nově cheateři neuvidí poctivé hráče
i Zdroj: Activision
Call of Duty: Warzone Novinka Anti-cheat ve Warzone se opět rozšiřuje, nově cheateři neuvidí poctivé hráče

Anti-cheat ve Warzone se opět rozšiřuje, nově cheateři neuvidí poctivé hráče

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 4. 2022 10:32

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že Call of Duty zaznamenalo za poslední měsíce masivní odliv hráčů. Celkově se propad počítá v desítkách milionů aktivních uživatelů, což se projevuje nejen v příjmech, ale také oblíbenosti značky.

Reklama

  • Activision ukazuje další změny pro vlastní anti-cheat Ricochet
  • Program by nově měl zajistit, aby cheateři neviděli pocitové hráče
  • Zároveň studio zabanovalo dalších 54 tisíc účtů

Jedním z důvodů, kterým se odliv odůvodňuje, jsou mimo spousty změn také cheateři. I přes snahu vývojářů se do hry neustále dostávají nové typy programů – studio tak musí reagovat a v novém blogovém příspěvku představuje další novinku, díky které program Ricochet bojuje proti nepoctivým hráčům.

Společně s fungujícím Damage Shield, který zajistí, že cheater neudělí poctivcům poškození, se do hry dostává Cloaking. Tato funkce by měla zajistit, že hráči, které systém Ricochet vyhodnotil jako podezřelé, nebudou vidět ostatní hráče, střely a ani nic neuslyší. Tím by se mělo zamezit používání wallhacku, přičemž další hráči bez pomocných programů by měli být schopní cheatery vidět a klasicky zabít. 

Vedle toho pak vývojáři informují o tom, že se podařilo zabanovat dalších 54 tisíc účtů, zároveň se do Ricochetu nově zapojuje backend serverová technologie Activisionu – doposud totiž anti-cheat fungoval pouze v počítačích na kernel úrovni.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama