Do next-gen verze třetího Zaklínače by se mohly dostat neoficiální modifikace
i Zdroj: Hrej.cz
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Do next-gen verze třetího Zaklínače by se mohly dostat neoficiální modifikace

Do next-gen verze třetího Zaklínače by se mohly dostat neoficiální modifikace

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 5. 2021 03:49

Cyberpunk 2077 není jedinou hrou z produkce studia CD Projekt Red, která se dočká next-gen verze. Stejnou péči chtějí autoři poskytnout také třetímu Zaklínačovi. Nyní se zdá, že ruku k dílu přiloží i moderská komunita.

Reklama

  • CD Projekt Red vyjednává s autory modifikací pro třetího Zaklínače
  • Jejich práce by se mohla objevit v oficiální nex-gen verzi

Společnost totiž kontaktovala Halka Hogana, autora projektu The Witcher 3 HD Reworked. Fanouškovská modifikace si pohrála s vizuály původní hry, do níž se mimo jiné dostaly ostřejší textury. “Dostal jsem oficiální zprávu od CDPR ohledně spolupráce. Zatím to není úplně jisté, ale je velice pravděpodobné, že bude HDRP zahrnut do oficiálního updatu pro novou generaci,” pochlubil se Hogan ve zprávě určené fanouškům.

Magazín Kotaku v této souvislosti kontaktoval CD Projekt Red, aby si informaci ověřil. Zástupci společnosti skutečně potvrdili, že nad rámec vlastního vývoje next-gen verze pro Xbox Series, PlayStation 5 a PC nyní spolupracují i s tvůrci několika různých modifikací, které vznikly pro původní hru. Zároveň ale také zdůraznili, že studio zatím s nikým neuzavřelo žádnou dohodu. Tím pádem ani nebyla zodpovězena otázka, jak budou autoři modifikací za svou práci kompenzováni. 

Magazín se následně zaobírá otázkou, proč vlastně CD Projekt touží po fanouškovských modifikacích, když se může obrátit na početný tým profesionálních vývojářů, kteří by zřejmě neměli žádný problém s produkcí takového obsahu. Pro tvůrce z řad fanoušků jde nicméně o skvělou šanci, jak se dostat do závěrečných titulků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama