FIFA a eFootball mají nového konkurenta. UFL slibuje revoluci v žánru fotbalu a maximálně férovou hratelnost
i Zdroj: Hrej.cz
UFL Novinka FIFA a eFootball mají nového konkurenta. UFL slibuje revoluci v žánru fotbalu a maximálně férovou hratelnost

FIFA a eFootball mají nového konkurenta. UFL slibuje revoluci v žánru fotbalu a maximálně férovou hratelnost

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 8. 2021 09:56

Studio Strikerz Inc. na včerejší akci Opening Night Live v rámci Gamescomu představilo svou prvotinu, fotbalovou simulaci UFL. Ta vyzývá na přímý souboj fotbalový moloch FIFA, přímo v traileru totiž slibuje perfektní online fotbal s maximálně férovou hratelností. Dle prvních informací nabídne primárně systém podobný karetnímu Ultimate Teamu s více než 5 tisíci licencovanými fotbalisty, a to bez jakýchkoliv mikrotransakcí.

Reklama

  • Evropské studio Strikerz Inc. představilo nový fotbalový simulátor UFL
  • Ten chce konkurovat především FIFA s férovým multiplayerem
  • Využije licence FIFPRO, statistik InStat a licence West Ham United
  • Vyjde zřejmě jen na konzolích

Tým, který vznikl v roce 2016 a sídlí na Kypru, Ukrajině, v Bělorusku a Lotyšsku, v propagaci hry přímo popichuje konkurenční sérii. Autoři upozorňují na to, že je jejich hra “fair to play”, a že klíčové jsou schopnosti hráčů. A to jak těch za obrazovkou, tak na obrazovce. Statistiky virtuálních fotbalistů zajistí analytická společnost InStat, podobu hráčů pak unie FIFPRO. Jak to bude s dalšími licencemi je zatím otázkou. Z popisu vyplývá, že si v UFL budeme tvořit především vlastní kluby, ve videu je ale vidět skutečný Olympic Stadium v Londýně s vizuálními doplňky zde sídlícího West Hamu. Do určité míry tedy skutečné fotbalové reálie i ve hře přítomny budou.

„Jsme fanoušci fotbalu a vášniví hráči - fotbalové hry už hrajeme celé roky a víme přesně, co fanoušci ve fotbalovém simulátoru chtějí vidět. Chceme od základu transformovat fotbalový gaming a hráčům po celém světě nabídnout revoluční, vzrušující a fair to play zážitek,“ chlubí se cíli studia jeho šéf Eugene Nashilov.

Titul poběží na Unreal Engine a důraz je kladen i na zpětnou odezvu komunity. Strikerz už nyní zvou hráče přímo k vývoji, potřebují totiž nové zaměstnance. Zároveň upozorňují na to, že bude vývoj často konzultován přímo s fanoušky. Zajímavostí je, že hra zřejmě vyjde jen na konzolích. O PC zatím nepadlo ani slovo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama