Rainbow Six Siege globálně odstraňuje “nevhodné” prvky, zřejmě kvůli Číně
i Zdroj: Hrej.cz
Tom Clancy's Rainbow Six Siege Novinka Rainbow Six Siege globálně odstraňuje “nevhodné” prvky, zřejmě kvůli Číně

Rainbow Six Siege globálně odstraňuje “nevhodné” prvky, zřejmě kvůli Číně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 6. 2021 12:35

Studio Ubisoft naštvalo část komunity multiplayerové střílečky Rainbow Six Siege. Na sociální síti Reddit se totiž objevil příspěvek, který upozorňuje na aktuální změny některých map. Z nich postupně mizí předměty a prvky, které pravděpodobně nevyhovují podmínkám čínských regulačních orgánů. Nejde ale o dedikovanou verzi, mapy se mění globálně všem hráčům z celého světa.

Reklama

  • Ubisoft odstraňuje některé prvky z Rainbow Six Siege
  • Mizí drogy, hazardní automaty, krev i symboly lebky
  • Pravděpodobně tím studio předchází vydání na čínském trhu

Speciálně upravené verze pro různé trhy (mj. čínský, australský, japonský nebo německý) nejsou v herním průmyslu ničím neobvyklým, autoři se tak obvykle snaží vyhovět místním podmínkám a zasáhnout tak větší podíl hráčů. U Rainbow Six Siege se ale Ubisoft rozhodl veškeré změny provádět globálně, prý za účelem úspory práce a omezení tříštění kódu hry. Před pár lety společnost přišla s oznámením, že hru pozmění tak, aby se v ní neobjevovaly některé prvky, shodou okolností takové, které by na čínském trhu neobstály (například vyobrazení drog, hazardu a krve) i některé, které zatím žádnému trhu nevadí, zřejmě preventivně (ze hry měly zmizet lebky). Společnost nikdy oficiální důvod nesdělila. Odpor hráčů navíc donutil Ubisoft plány zrušit.

Teď si však komunita všimla toho, že změny proběhly pokud možno nenápadně. V poslední aktualizaci například z mapy Favela zmizela většina cákanců krve, balíčky drog, laboratoř na výrobu heroinu nebo výherní automaty. V případě akční hry, která vyobrazuje konflikt mezi policejními složkami a zločinci v drsném prostředí jde o přinejmenším zvláštní rozhodnutí.

Ubisoft zatím změny nijak nekomentoval. Během letošní E3 se pochlubil tím, že je Siege stále extrémně populárním titulem, představil nového operátora a potvrdil dlouho očekávaný příchod meziplatformního multiplayeru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama