Patch pro Returnal porušil uložené pozice, někteří hráči o ně nenávratně přišli
i Zdroj: Hrej.cz
Returnal Novinka Patch pro Returnal porušil uložené pozice, někteří hráči o ně nenávratně přišli

Patch pro Returnal porušil uložené pozice, někteří hráči o ně nenávratně přišli

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 5. 2021 09:44 3

Studio Housemarque již odbavilo první záplaty pro rogue-like střílečku Returnal. Jak se ale zdá, nadělaly více škody než užitku.

Reklama

  • Patch s číslem 1.3.3 poškodil uložené pozice
  • Někteří hráči se museli vrátit na začátek
  • Autoři již problém vyřešili, hra je nyní stabilní

Ani exkluzivita pro PlayStation 5 se nevyhnula technickým problémům, které se vývojáři snažili co nejdříve odbavit. Záplata s označením 1.3.3 nicméně způsobila ještě větší trable. Po její instalaci se totiž někteří hráči setkali s chybou „CE-100028-1“, načež přišli o uloženou pozici, což je vzhledem k náročnosti Returnal zřejmě muselo velice mrzet.

Autoři následně vydali patch 1.3.4, který hru v podstatě vrátil do stabilního buildu 1.3.1, přičemž zároveň opravil některé chyby, například problém se získáváním trofejí. V souvislosti s poškozenými pozicemi uvedli vývojáři dva možné scénáře. Pokud byla v uložených pozicích zachována data, poslední patch je opraví, takže hráči mohou navázat tam, kde skončili. Objevují se ale také případy, kdy pozice vykazuje velikost 0 KB. V takovém případě další patch nepomůže. Jediná cesta k zachování postupu ve hře tedy vede přes cloud, kde jsou uložené pozice uchovávány, tedy za předpokladu, že je zaplacena služba PlayStation Plus. Kdo neplatí, má bohužel smůlu a musí se vrátit na začátek.

Problém se paradoxně objevil krátce poté, co někteří hráči kritizovali systém ukládání, který je podle nich až příliš přísný. Autoři na tyto námitky sami reagovali, podle všeho se pokusí vymyslet, jak by mohli přežívání na nehostinné planetě Atropos trochu ulehčit. Zatím se ale zdá, že vybraným jedincům zážitek spíše o něco více opepřili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama